dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(1)

Getuigenverhoor in strafzaak Kippie-project

lees ook ...

Nagedachtenis Moiwana: herdenkingsdienst voor slachtoffers

Basisgemeente A Nieuw Tilii, samen met de stichtingen Moiwana en 8 December 1982, organiseerde zondag een herdenkingsdienst in Moiwana ter nagedachtenis aan de minstens 39 personen d...

In de strafzaak van het Kippie-project werd ook bedrijfseconoom Sharmila Ramadhin dinsdag jongstleden als getuige verhoord. Zij deed onderzoek in de strafzaak tegen ondernemer Gerard van den Bergh en echtgenote Asha Badal naar de gelden. Het echtpaar wordt verdacht van verduistering.

Een deel van het geld dat besteed moest worden aan het Kippie-project lijkt anders te zijn besteed. Murwin Dubois, is raadsman van Badal en Van den Bergh. Hij wenst niemand te horen. De verdachten waren afwezig, omdat hen op een eerdere zitting verstek is verleend.

Na een vonnis werd accountantskantoor Ernst & Young erbij gehaald om een audit te doen. Op 13 juni aanstaande volgt verhoor van de accountant, die het onderzoek deed naar besteding van de gelden.

Vijay Kirpalani is ondernemer en investeerder. Hij is financierder van het toen op te zetten Kippie-project en besteedde een bedrag van 3,7 miljoen US-dollar hieraan. De uitvoerders Badal en Van den Bergh kunnen echter 1 miljoen US-dollar niet verklaren. Op 14 maart jongstleden werd Kirpalani langdurig verhoord door kantonrechter Lydia Ravenberg. Het project is nooit werkelijkheid geworden.

Bron: de Ware Tijd

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGetuigenverhoor in strafzaak Kippie-project