vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
2
(1)

Gestrande SLM-reizigers worden spoedig naar bestemming gebracht

lees ook ...

Muurschilderingen voor bewustwording ‘Mental Health...

De onthulling van muurschilderingen op de schutting van de Lelydorp Sportbond vond plaats op 05 augustus jongstleden door de First Lady. Dit project werd uitgevoerd door de 'Junior Chamber Internation...

Er zijn de afgelopen periode een aantal vluchten van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) geannuleerd. Dit heeft voor enorme irritatie gezorgd bij passagiers die onder andere vanuit Paramaribo naar Amsterdam of vanuit Amsterdam naar Paramaribo moesten vliegen. Sommige reizigers hebben enorme bedragen moeten neertellen om alsnog huiswaarts te kunnen keren. Velen hebben de SLM bovendien van zeer slechte communicatie verweten.

De overheid gaat niet voorbij aan de kwestie van de gestrande passagiers van de SLM. Volgens minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) geniet deze groep hoge prioriteit van de regering. In de regeringsvergadering van woensdag is deze zaak ook besproken, zegt de bewindsman.

“Er is besloten dat de gestrande passagiers zo spoedig mogelijk naar hun plek van bestemming overgevlogen dienen te worden. De regering bemoeit zich nu ook met dat deel,” stelt Jubithana. Hij laat weten dat er in regeringsverband en met het crisisteam van SLM, gesprekken gevoerd over het repatriёringsplan en binnen welk termijn dit opgelost zal worden.

Verder wordt nagegaan welk kostenplaatje hiermee gepaard zal gaan. Het crisisteam is dat nu aan het uitwerken voor de regering, aldus de bewindsman. De TCT-topman zegt dat de regering de ontstane situatie betreurt, maar dat het nu van eminent belang is om een oplossing te zoeken.

“Wij nemen de verantwoordelijkheid als regering dat de passagiers hun bestemming spoedig zullen bereiken.” Hij benadrukt verder dat de regering ervoor zal zorgdragen dat de SLM haar passagiers niet in de steek zal laten. Samen met het crisisteam bekijkt de regering de financieringsmodaliteiten. Ook wordt gekeken naar de beschikbaarheid van maatschappijen die vliegen op de route Amsterdam-Paramaribo vice versa.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGestrande SLM-reizigers worden spoedig naar bestemming gebracht