woensdag 17 april 2024
26 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
0
(0)

Gesprekken gaande met Green Climate Fund voor duurzame ontwikkeling

lees ook ...

Huize Ashiana in gesprek met ministerie over subsidievertrag...

Brenda van Daal, de directeur van Huize Ashiana, heeft opheldering gegeven over de vertraging in de subsidieaanvraag en de ontbrekende documenten die tot onrust hebben geleid bij zowel bewoners als pe...

Suriname, bekend om zijn natuurlijke schoonheid en biodiversiteit, staat voor de uitdaging om duurzame ontwikkeling te bevorderen en klimaatverandering tegen te gaan. Op het kabinet van de president vonden gesprekken plaats met het Green Climate Fund (GCF), waarbij ministers Marciano Dasai van Ruimte Ordening en Milieu (ROM) en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) aanwezig waren. Dit toont de inspanningen van Suriname om financiële steun te verkrijgen om deze uitdagingen aan te pakken. De ontmoeting vond plaats op woensdag 6 maart 2024.

Het Green Climate Fund is een internationaal fonds dat ontwikkelingslanden ondersteunt bij het aanpassen aan en verminderen van de gevolgen van klimaatverandering. Minister Dasai benadrukte dat Suriname momenteel kampt met uitdagingen zoals droogte en lage waterpeilen, waardoor actie op het gebied van klimaatverandering urgent is. Het is de bedoeling dat het GCF projecten faciliteert om klimaatverandering tegen te gaan. “We hebben dus GCF gevraagd om ons te helpen bij het ontwikkelen van een strategie om in aanmerking te komen voor financiering,” benadrukte de bewindsman.

“Via een presentatie aan de president heeft het Green Climate Fund concrete mogelijkheden geïdentificeerd en voorstellen gedaan die verder moeten worden uitgewerkt. Het identificeren van mogelijkheden om meer duurzame energie op te wekken, zoals het benutten van hydro- en zonne-energie, kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van schone energiebronnen,” merkte minister Dasai op. Hij voegde eraan toe dat door solar projecten te integreren in de landbouwsector, duurzame energie kan worden opgewekt. “We moeten ook duurzamer omgaan met onze bossen en natuurlijk ook onze infrastructuur,” voegde de bewindsman toe.

De mogelijkheden zijn veelbelovend volgens de minister. Nu zal er gezamenlijk een voorstel worden opgesteld, zodat Suriname in aanmerking komt voor financiering. Dit kan worden gezien als een stap in de richting van het verkrijgen van de nodige middelen en expertise om de groene reputatie van Suriname te behouden en te versterken, terwijl tegelijkertijd wordt bijgedragen aan wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGesprekken gaande met Green Climate Fund voor duurzame ontwikkeling