zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
4
(4)

Gesloten Krasnapolsky krijgt nieuw leven

lees ook ...

President can only explain rising exchange rates on Tuesday

The Surinamese government will not provide an explanation to the National Assembly until Tuesday regarding the dramatic rise in currency exchange rates in Suriname. Marinus Bee, the chairman of the as...

Hotel Krasnapolsky van Kersten Group of Companies,  heeft goede tijden gekend. Nu is het al geruime tijd gesloten. Volgens de berichten is het hotel een joint venture aangegaan met een bekende internationale hotelketen. Anuska Geerlings  de manager van Kersten Group of Companies,  wil nu alleen kwijt dat binnenkort gestart zal worden met de upgrading van het pand.

De manager weigert ook te zeggen met welk hotelketen men in zee is gegaan. Het is volgens de berichten niet zeker hoeveel aandelen de evangelische Broedergemeente in Suriname heeft in de zaak. De Kersten Group of Companies heeft moeilijke tijden gekend in de afgelopen periode. Ondanks een actiegroep opstond moest de gemeente toch het gebouw van Kersten warenhuis “opgeven”, omdat de moederorganisatie in het buitenland anders had beslist. De verkoop van de historische pand waarin het zendingswerk van de kerk begon heeft veel stof doen opwaaien in de gemeenschap. Nu staat de Suriname Times Mall, die nog steeds niet optimaal heeft kunnen draaien, op de plek  waar eens het Warenhuis Kersten stond.

Hotel Krasnapolsky is  een viersterrenhotel met ongeveer 84 kamers, conferentiezalen en zwembad, opende de deuren in 1973. Het is altijd een centraalpunt in de binnenstad geweest tijdens de Owruyariviering op 31 december. Meestal was het  vóór de coronapandemie altijd volgeboekt  rond de laatste dag van het jaar, zodat men van  de pagara estafette kon genieten. ‘Krasje’ is niet weg te denken in Paramaribo, en behoort samen met Berg en dal Amazonia Wellness Resort en Popeyes Louisiana Kitchen (vier restaurants) tot de Kersten Hospitality Division, die in 2007 ontstond.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGesloten Krasnapolsky krijgt nieuw leven