maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Geslaagden SOA cursus krijgen pakket om te starten

lees ook ...

De Stichting Arbeidsmobilisatie heeft in opdracht van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken trainingen Textiele werkvormen en Elektro Huisinstallatie verzorgd aan cursisten in Saramacca. Een starterspakket voor electro en een naaimachine voor textiele werkvormen is geschonken aan 31 geslaagden om een eigen eigen bedrijf te beginnen. De financierder is de Caribbean Development Bank.

Het Basic Needs Trust Fund (BNTF)-9 project  werkt aan ‘het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkenden’ om ondernemer te worden.

Joyce Lapar, de voorzitter van de Raad van Bestuur bij de de SAO, Naomi Esajas-Friperson, de districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, projectmanager Jaswant Doekharan, en de directeur van de SAO overhandigden de starterspakketten en naaimachines aan de geslaagden.

De geslaagden hebben nu de verantwoordelijkheid om het geleerde in de praktijk toe te passen als ondernemer of werknemer. Bansi Doerga spoorde hen aan om in te spelen op de behoeften, die er zijn.

Esajas-Friperson zag in het project een mijlpaal niet alleen voor de cursisten, maar ook voor het ministerie en voor de SAO, daar er gewerkt is aan jong ondernemerschap en zelfredzaamheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeslaagden SOA cursus krijgen pakket om te starten