zaterdag 25 mei 2024
31 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
0
(0)

Geslaagde SAOers krijgen starterspakket als stimulans

lees ook ...

Auto die de Saramaccarivier inreed met lichaam erin aangetro...

De auto van Sharon I., die gistermorgen in de Saramaccarivier reed, is boven water gehaald. In het voertuig werd haar lichaam gevonden. Het motief voor haar beslissing om een einde aan haar leven ...

In het district Saramacca mochten 31 SAO-cursisten die met succes de trainingen ‘Textiele Werkvormen’ en ‘Electro Huisinstallatie’ hebben afgerond, een starterspakket in ontvangst nemen als stimulans om een eigen onderneming te beginnen. De cursisten van Textiele Werkvormen werden voorzien van een naaimachine, terwijl de geslaagden van Electro Huisinstallatie een toolkit in ontvangst mochten nemen.

Beide trainingen zijn verzorgd door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling in opdracht van het ministerie van AW&J. Dit geschiedde in het kader van het Basic Needs Trust Fund (BNTF)-9 project ‘Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen’. Het project is reeds afgerond en is gefinancierd door de Caribbean Development Bank. Met dit project heeft het ministerie jongeren gestimuleerd om een micro-onderneming op te zetten en dus zelfvoorzienend te zijn of om hun weg te vinden naar de arbeidsmarkt.

De geslaagden hebben hun starterspakket uit handen gekregen van de directeur van de SAO, Joyce Lapar, de voorzitter van de Raad van Bestuur van de SAO, Naomi Esajas-Friperson, de districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga en projectmanager Jaswant Doekharan. Dit geschiedde op maandag 22 augustus 2022. SAO-directeur Lapar, gaf in haar spreekbeurt het belang aan van de trainingen.

Middels deze trainingen hebben de cursisten tools aangereikt gekregen om aan de slag te gaan en ze daarmee hun brood kunnen verdienen en daarmee ook een wezenlijke bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van Suriname. Nu de trainingen zijn afgerond, legt Lapar de volledige verantwoordelijkheid in handen van de geslaagde cursisten om zich verder te ontwikkelen tot succesvolle ondernemers of werknemers.

De DC Sherin Bansi-Durga spoorde de cursisten aan om zowel de opgedane kennis als het starterspakket nuttig te gebruiken door in te spelen op de behoefte en vraag in het district naar zowel kledingstukken als het klussen aan huisinstallaties. De voorzitter van de Raad van bestuur SAO, Esajas-Friperson, die namens de minister van AW&J ook het woord voerde, noemde het project een mijlpaal voor niet slechts de cursisten, maar ook voor het ministerie en voor de SAO.

Met dit project heeft het ministerie volgens haar invulling gegeven aan het beleid om jong ondernemerschap en zelfredzaamheid te stimuleren onder jongeren, waardoor deze groep op een volwaardige manier kan deelnemen aan de maatschappij. Ze heeft de cursisten aangemoedigd om daadwerkelijk te starten met een onderneming nu ze ook een starterspakket aangeboden hebben gekregen.

Ze heeft de garantie gegeven dat het district Saramacca, net zoals alle overige districten ten alle tijden mag rekenen op de SAO die er is om de beroepsbevolking competentiegericht te trainen voor zover de samenleving daar behoefte aan heeft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeslaagde SAOers krijgen starterspakket als stimulans