dinsdag 26 september 2023
32.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(1)

Gescheiden vuilophaal dit jaar nog

lees ook ...

Herstel Arawarasluis Boven-Nickerie nadert voltooiing na 15 ...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bracht afgelopen weekend een bezoek aan de Arawarasluis in het Boven-Nickerie/Wayambogebied. Door een gebrek aan onderhoud gedurende...

De gemeenschap zal voortaan huisvuil zoals plastic, papier, blik en glas, gescheiden moeten houden van de rest van het afval. Volgens minister Noermohamed is de beslissing reeds genomen, maar dat de directie van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer het nog moet uitvoeren. Een deel van het vuil zal gaan naar recyclingbedrijven. Dit jaar zal dat een feit zijn.

“Wij zullen weer van start gaan met het ophalen van gescheiden vuil. In Blauwgrond is dat systeem er al, maar nu zal dit landelijk geschieden”, aldus minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW).

De gekleurde zakken zullen weer geïntroduceerd worden per district. In Para betaalt men voor deze zakken. Het systeem zal worden uitgebreid naar andere districten.

Nurmohamed, die duidelijk maakt geen voorstander te zijn van gratis vuilophaal, geeft aan de gemeenschap mee dat de norm voor de ophaal van het aantal vuilzakken per huishouden nog steeds drie is. Wie om bepaalde reden meer vuilniszakken heeft, moet dit telefonisch vóór de geplande vuilophaal doorgeven aan het ministerie, waardoor er ook rekening daarmee kan worden gehouden, aldus de minister.

Er bestaan sinds jaren verbrandingsovens in bepaalde gebieden, maar die kunnen nu niet gebruikt worden. “Men had niet kunnen voorzien dat de benzineprijs zo ver omhoog zou gaan. De ovens die werken op gasoline kunnen dus niet worden gebruikt omdat het een te hoge investering met zich meebrengt”, maakt de bewindsman verder duidelijk. Een mogelijkheid bestaat om de ovens te schenken aan private bedrijven of ziekenhuizen, indien zij ze wel kunnen gebruiken.

Bron: de ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGescheiden vuilophaal dit jaar nog