donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Geruchten over sluiting Petronella ziekenhuis ontkracht door minister Ramadhin

lees ook ...

Surinaamse rijstsector op weg naar record inzaai

Parmanand Sewdien, Minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), zegt dat er intensief wordt gewerkt om de export van Suriname te vergroten, ondanks beperkte middelen. Sewdien gaf aan dat er op z...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukt dat het Petronella Ziekenhuis in Wageningen niet zal worden opgedoekt. Na een regulier werkbezoek aan het westen van het land, maakt de bewindsman een einde aan speculaties die suggereerden dat het ziekenhuis gesloten zou worden.

“Hoewel er de afgelopen maanden veel gesproken is over Wageningen en het idee dat de regering het ziekenhuis wil sluiten, wil ik hierbij duidelijk maken dat dit nooit aan de orde is geweest. We hebben wel gesprekken gevoerd over het optimaliseren van de zorg en het verbeteren van de efficiëntie,” aldus de minister, die pleit voor praktische oplossingen binnen de huidige situatie.

Minister Ramadhin herinnert eraan dat de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) samen met de apotheek al voorziet in eerstelijnszorg, terwijl het Mungra Medisch Centrum (MMC) samen met de Spoedeisende Hulp tweedelijnszorg biedt. Bovendien is er voldoende transport beschikbaar vanuit Wageningen naar Nickerie en vice versa, evenals naar Paramaribo. Hij erkent echter ook tekortkomingen, zoals de nog niet optimale medicijnenvoorziening.

“Hierover heb ik ook overleg gevoerd en vandaag zal deze voorziening beter worden gegarandeerd.” Vanwege de onduidelijkheid over de status van het ziekenhuis, leefde het personeel in onzekerheid. De minister heeft ook gesprekken gevoerd met zowel het personeel als de burgers die gebruik maken van de diensten van het ziekenhuis.

Hij heeft benadrukt dat de zorginstelling niet zal worden gesloten. Het ziekenhuis beschikt over drie artsen, waarvan twee bij de RGD-poli en één bij de Spoed Eisende Hulp. “We gaan door met het optimaliseren van de zorg, zodat ook dit woongebied toegang heeft tot kwalitatieve zorg,” voegde de minister toe.

Net als in de rest van het land, kampt ook Wageningen met patiënten die lijden aan diabetes en hoge bloeddruk. Het Hearts Initiatief zal daarom ook aandacht besteden aan preventieve zorg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeruchten over sluiting Petronella ziekenhuis ontkracht door minister Ramadhin