dinsdag 23 april 2024
29 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Gerenoveerde OS Zanderij wordt 28 oktober geopend

lees ook ...

President Santokhi bezoekt Huawei-hoofdkantoor in China

Tijdens zijn staatsbezoek aan China bracht president Chandrikapersad Santokhi op 16 april 2024 een bezoek aan het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Daar ontmoette hij Jeff Wang, senior vice-preside...

Het gerenoveerde gebouw van de Openbare School(OS) Zanderij zal op 28 oktober aanstaande feestelijk worden heropend. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) zal de officiële handeling doen in aanwezigheid van volksvertegenwoordigers, een IDB-vertegenwoordiger, de districtscommissaris, de schoolleiding en leerlingen.

De renovatie is mogelijk gemaakt door financiering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) in het kader van het Basic Education Improvement Programme (BEIP 2) project. Dit is een onderwijsvernieuwingsproject, dat de IDB in de voorbije zeven jaar heeft gefinancierd.

Belangrijke onderdelen van dit project waren: renovatie van (delen) van openbare scholen in verschilde districten, de bouw van een openbare school in Amatopo, de ontwikkeling van een nieuw curriculum, nieuwe leerboeken met leerkracht instructieboeken, leesboeken en het drukken van deze nieuwe leerboeken leerjaar 6, 7 en 8. Deze boeken zullen in de loop van 2023 geleverd worden en gebracht worden naar de scholen alsook training van leerkrachten in de nieuwe methoden zoals:

Ontwikkelingsgericht onderwijs, de nieuwe manier van toetsen en de nieuwe (voortgangs)rapporten die informatie verschaffen over de onderdelen waarin de leerling zwak is en extra aandacht behoeven van de leerkracht (in de volgende klas), het gedifferentieerd lesgeven door de leerkrachten.

Het Basic Education Improvement Programme (BEIP) 2 project zal medio 2023 worden afgesloten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGerenoveerde OS Zanderij wordt 28 oktober geopend