Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Gerard van den Bergh legt beslag op tegoeden Vidjai Kirpalani

Geplaatst

op

Img 9a24e7deb85d 1

Bram van den Berg naar eigen zeggen “een arme Nederlandse boer” heeft beslag laten leggen op de tegoeden van Kirpalani. Het bedrijf Kirpalani is Suriname’s grootste warenhuis. Er is beslag gelegd op twee bankrekeningen  en op een aantal roerende goederen van het  filiaal aan de Wanicastraat. Het bedrijf moet aan van den Berg een aanzienlijk bedrag  betalen. 

Voor de investering die gedaan is in de doksenteelt  de zgn doksen club 1,2 miljoen dollar. En 10 miljoen Amerikaanse dollars als Kirplani tot koop overgaat van de doksenclub. Volgens Van den Berg is beslaglegging normaal een fluitje van een cent. In het geval van Kirpalani duurde het 4 weken. Hij wijt het “lange” wachten vooral aan de invloedrijke Vidjai Kirpalani.

In veel gevallen wordt volgens van den Berg direct  beslaglegging verleend.
Toen  Kirpalani een investering van 1,2 miljoen dollar moest doen, liep het mis. Dit bedrag is nooit betaald. Van den Berg gelooft niet dat ‘t zo moeilijk zou zijn voor Kirpalani om dit bedrag op tafel te leggen. Kirpalani heeft een akkoord getekend en probeert er volgens hem onderuit te komen.

Uiteindelijk wilde Kirpalani het bedrijf kopen en samenwerken met een Canadees bedrijf. Er is een koopprijs bedongen maar Kirpalani bracht de koopprijs steeds verder omlaag. De zaak wordt nu via de  rechter uitgevochten. Van den Berg hoopt op een dialoog. Naar zijn zeggen wil Kirpalani dat hij vertrekt en dat alles verder zijn eigendom wordt.

Img 64207d87e44e 1

Hij heeft veel schade geleden door verlies van personeel en het teruglopen van de doksen export. Van den Berg wil met een bodemprocedure  bewerkstelligen dat Kirpalani alsnog het bedrag van 1,2 miljoen dollar betaald.

Verder zegt hij dat het een Europeaan bij verschil van mening beter zou lukken om weer de handen te schudden en verder te gaan. Hij heeft er weinig vertrouwen in dat het “in deze regio” zal lukken. Volgens hem is het in Suriname “eens boos altijd boos”.

Hij roept Kirpalani op om zijn verantwoordelijkheid te nemen en weer om de tafel te zitten. Van den Berg wil het bedrijf niet verkopen.  Kirpalani zou het voor niets willen hebben terwijl het bedrijf is getaxeerd op ruim 10 miljoen dollar. Hij noemt het gedrag van Vidjai Kirpalani “op z’n zachts  gezegd “niet  integer “.


Bron :Culturu.com / “To the point”

3 Reacties
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Chang
vrijdag 5 juni 2020 08:30

We worden vegetarisch. Ook Suriname gaat minder vlees eten. Begin een ander bedrijf. Groente Fruit… Kirpalani heeft geld zat en kan heel Suriname kopen. Laten ze het arme volk helpen die decennia lang inkopen bij ze deed en ze behoorlijk rijk hebben gemaakt

joytamha
maandag 8 juni 2020 13:06

Bram een arme boer? Nee hoor. Bram wist waar hij aan begon toen hij met Vidjai Kirpalani in zee ging. Ten 1ste wilde Van den Berg het risico spreiden en stopte dus niet al het geld van zijn verkochte boerderij in één project. Maar neemt hij er een partner bij voor dat nieuwe project. Wat Van den Berg heeft onderschat is dat figuren als Kirpalanie en Sardjoe net als hij zelf, bij zaken deals ook kijken hoe ze de zakenpartner een arm uit kunnen draaien. Geldt ook voor Van den Berg. De bedoeling daarvan is om in een te kleine… Lees verder »

joytamha
maandag 8 juni 2020 13:07

Van den Berg zegt “dat het een Europeaan bij verschil van mening beter zou lukken om weer de handen te schudden en verder te gaan”. Hij heeft er weinig vertrouwen in dat het “in deze regio” zal lukken. Volgens hem is het in Suriname “eens boos altijd boos”. O ja Bram? Gaan ze in Europa na een pogingtot belazerij door partijen gewoon verder met zaken doen? Ik heb een paar van zulke zaken gevolgd. Over en weer blijven ze toch proberen elkaar een hak te zetten. Dus ook in Nederland geldt het bij door witte Nederlanders geleide bedrijven “eens boos… Lees verder »Advertentie

Suriname

Nationaal Resocialisatieplan 2020 van belang voor maatschappelijke ontwikkelingen

Geplaatst

op

Minister Getrouw 300x200

Minister Stuart Getrouw heeft de herziende versie van het Nationaal Resocialisatieplan 2020 overhandigt aan de directeuren van het Ministerie van Justitie en Politie. De herziening van het plan was noodzakelijk vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen en de waarborging van de rechtsbescherming en adequate veiligheid voor de gehele samenleving.

Het document is op maandag 13 mei door de justitieminister overhandigt aan de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone en de directeur Justitie, Marianne Chin A Fat. Het doel van dit plan is om te voorkomen dat de gedetineerden na het uitzitten van hun straf terugkeren in de gevangenis.  Volgens directeur Helstone is het erg belangrijk dat wij als land niet werken aan een draaideur crimineelsysteem. “Het streven is erop gericht om met de uitvoering van het resocialisatieplan het recidivecijfer van ongeveer 45 % dat een stijgende trend vertoont, terug te dringen”. Het herziende Nationaal Resocialisatieplan is te rekenen vanaf 01 mei 2020 voor de periode van vijf jaren en dus tot 01 mei 2025.

Volgens de ministeriële beschikking moet het resocialisatieproces geschieden aan de hand van een daartoe ontwikkeld nationaal resocialisatieplan dat steeds voor een periode van vijf jaar door de minister van Justitie en Politie wordt vastgesteld.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Namen nieuw Surinaams kabinet bekend

Geplaatst

op

Ronie Brunswijk En Chan Santokhi. Beeld Youtube

De namen van de nieuwe ministers die deel zullen uitmaken van de regering die donderdag 16 juli aantreedt zijn bekend. Zoals al bekend is wordt Chandrikapersad Santokhi president van de Republiek Suriname, terwijl Ronnie Brunswijk de vicepresident wordt.

Het ministersteam is als volgt:

VHP: Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken & Internationale Samenwerking. Hij is ook eerste vervanger van de vicepresident. Armand Achaibersing van Financiën & Planning; Volksgezondheid: Amar Ramadhin; Arbeid: Rishma Kuldipsingh; Defensie: Krishna Mathoera; Openbare Werken: Riad Nurmohamed; LVV: Prahlad Sewdien; Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie: Saskia Walden.

ABOP: Natuurlijke Hulpbronnen: David Abiamofo; Justitie & Politie: Kenneth Amoksie; Grond- en Bosbeheer: Diana Pokie; Regionale Ontwikkeling: Gracia Emanuëls; Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana.

NPS Onderwijs, Wetenschap & Cultuur: Marie Levens en Ruimtelijke Ordening & Milieu: Silvano Tjong-Ahin.

PL: Binnenlandse Zaken: Bronto Somohardjo en Sociale Zaken & Volkshuisvesting: Uraiqit Ramsaran.

Ondanks de kritieken op bepaalde personen in het regeerteam zijn de namen zoals die op sociale media circuleerden correct. Op Bronto Somohardjo is er behoorlijk kritiek geleverd. Zo vragen personen binnen de samenleving zich af of er geen andere personen zijn dan de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo om minister te worden. In eerste instantie zou vader Somohardjo zelf minister worden. Echter kwam hij later daar op terug.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen