donderdag 18 april 2024
25 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Geplande opnames Academisch Ziekenhuis Paramaribo stopgezet

lees ook ...

Feestelijke opening van nieuw logeergebouw in Poeketie, Sipa...

Het dorp Poeketie in Sipaliwini verwelkomt met vreugde het nieuwe logeergebouw dat recent in gebruik is genomen. Onder grote publieke belangstelling werd op het naambord onthuld door waarnemend presid...

Er is door de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) een opnamestop aangekondigd, omdat de vakbond in actie is. Patiënten die opgenomen zouden worden voor een operatie moeten contact opnemen met de polikliniek van hun behandelende arts, omdat de vakbondsacties nog niet zijn opgeheven.

Op de huisartsen wordt een beroep gedaan om zoveel als mogelijk vooraf telefonisch in contact te treden met de specialist en patiënten zo veel als mogelijk naar andere ziekenhuizen te verwijzen. De poliklinieken zijn zowel op een vast toestelnummer als op een mobiel telefoonnummer bereikbaar. Indien de polikliniek via WhatsApp wordt bereikt, krijgt de patiënt een automatisch bericht over de dienstverlening.

Acute zorg
De acute dienstverlening, met name via de afdeling Spoedeisende Hulp en de ambulancedienst, vindt plaats conform de bestaande protocollen. Op het publiek wordt dringend een beroep gedaan om zo veel als mogelijk gebruik te maken van de diensten van andere zorgverleners zoals de huisarts en de Regionale Gezondheidsdienst en de overige spoedposten, zodat het aanwezige zorgpersoneel zich kan concentreren op de meest ernstig zieke of gewonde patiënten.

De nierdialyse patiënten worden geholpen volgens het vastgesteld schema met ondersteuning van Nefrosur N.V. De bij AZP bekende zwangeren worden normaal geholpen. Oncologische zorg, waaronder chemotherapie op de oncologie unit en radiotherapie in het RTCS hebben normaal voortgang.

Die ziekenhuisdirectie betreurt de ontstane situatie en rekent op het begrip van patiënten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeplande opnames Academisch Ziekenhuis Paramaribo stopgezet