donderdag 8 december 2022
29.2 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Geplande actie pomphouders gaat niet door

lees ook ...

Suriname moet beleid uitstippelen over omgaan met bos

President Chandrikapersad Santokhi vindt dat het belangrijk is om een duidelijk beleid uit te stippelen hoe we met ons bos omgaan en de carbon negatieve status blijven behouden. Het is alom bekend dat...

Minister Saskia Walden van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft de sevicestationexploitanten  een compensatie toegezegd, waardoor zij hebben afgezien van hun acties. Deze ondernemers hebben de brandstof duurder ingekocht, en de overheid heeft de prijzen verlaagd, zonder met hen af te stemmen.

De compensatie werd afgeëist van de regering, om te voorkomen dat men verlies zou lijden. Jankie kreeg zondag de toezegging van de bewindsvrouw, dat de compensatie komt. De ondervoorzitter Sirodjenie Jankie van de  Surinaamse Servicestation Exploitanten Bond (SSEB) zegt  aan de pers dat de pomphouders 20 of 30 cent winst  per liter ingekochte brandstof maken. De brandstofprijs wordt wel bepaald door de regering, en dit wordt vastgelegd in een beschikking.

Zij heeft geprobeerd het misnoegen van de pomphouders hierover, telefonisch door te geven aan de minister. Toen dit niet lukte, heeft de bond het schriftelijk moeten doen. Tegelijk is er gedreigd om de servicestations dicht te houden. Indien de verlaging niet werd doorgevoerd en de prijsaanpassing geregeld is in een beschikking zou men kunnen aankijken tegen een economisch delict.

De beschikking van nieuwe brandstofprijzen gaat maandag in, en is gekoppeld aan de wisselkoers van de Centrale Bank van Suriname. Het is ingaande deze dag gesteld op minimaal SRD.14,29  en ten hoogste SRD.16,30. De pomprijzen zijn al bepaald, dus deze prijzen zullen daarop geen invloed hebben. Oliemaatschappijen die brandstof leveren zullen wel gecompenseerd worden.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeplande actie pomphouders gaat niet door