vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Gepensioneerden in Suriname krijgen extra koopkrachtversterking van de overheid

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

De Surinaamse overheid heeft aangekondigd dat gepensioneerden ook in de maand december kunnen profiteren van een koopkrachtversterking. Naast het reguliere bedrag ontvangen gepensioneerden deze maand een extra toelage van SRD 1200, waarmee het totale bedrag aan koopkrachtversterking stijgt van SRD 1800 naar SRD 3000.

Dit initiatief van de overheid komt op een cruciaal moment, gezien de voortdurende stijging van de kosten van levensonderhoud en de financiële druk waarmee ouderen worden geconfronteerd. De verhoogde koopkrachtversterking, bovenop hun reguliere pensioenuitkering, biedt enige verlichting tijdens de feestdagen.

Belangrijk om op te merken is dat deze verhoogde koopkrachtversterking uitsluitend geldt voor gepensioneerden die in Suriname wonen. Deze beslissing volgt op een vergelijkbare toezegging van een verhoging van de koopkrachtversterking aan ambtenaren na overleg met vakbonden. De extra ondersteuning voor gepensioneerden bedraagt ongeveer 70% van de toename van de toelage die aan ambtenaren is toegekend.

Deze koopkrachtmaatregel van de overheid is een reactie op de economische uitdagingen waarmee het land wordt geconfronteerd en getuigt van solidariteit met burgers die het financieel moeilijk hebben. De overheid hoopt met deze maatregel de eindejaarsperiode voor gepensioneerden aangenamer te maken.

Reacties van burgers op het selectieve ouderenbeleid van de overheid Sommige burgers wijzen er echter op dat de overheid, hoewel positieve stappen worden gezet ten aanzien van ouderen, zich specifiek richt op gepensioneerden in overheidsdienst.

De extra middelen komen uit de collectieve belastinginkomsten, waar elke burger aan bijdraagt. Personen die in de particuliere sector hebben gewerkt en indirect bijdragen aan het land worden hierbij over het hoofd gezien.

Burgers pleiten voor een inclusievere benadering van het ouderenbeleid, waarbij de staat geen onderscheid maakt tussen verschillende groepen gepensioneerden, ongeacht hun achtergrond in de publieke of private sector.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGepensioneerden in Suriname krijgen extra koopkrachtversterking van de overheid