maandag 25 september 2023
33.1 C
Paramaribo
20.4 C
Amsterdam
0
(0)

Gepensioneerden in het buitenland krijgen geen koopkrachtversterking

lees ook ...

DNA krijgt nieuwe vergaderzaal

De nieuwe vergaderzaal van de Nationale Assemblee en de daarbij horende ruimtes moeten volgens de bouwplanning, binnen een jaar staan op het terrein aan de Grote Combeweg en de Henk Arronstraat. Vi...

De overheid heeft op 05 mei jongstleden, een protocol van afspraken ondertekend met de diverse vakcentrales en vakbonden om landsdienaren en met hen gelijkgestelden een netto koopkrachtondersteuning van SRD 2.500,- toe te kennen.

De gepensioneerden uit overheidsdienst krijgen een koopkracht ondersteuning van SRD 1.800,-  voor een periode van zes maanden. Bij de gepensioneerden zijn er 2 betaalrollen, namelijk een rol voor gepensioneerden die in Suriname woonachtig zijn en een rol voor gepensioneerden die in het buitenland woonachtig zijn. Op de rol van de gepensioneerden die in het buitenland woonachtig zijn, ontvangen thans 3094 personen een pensioen.

Het ministerie heeft het in overweging genomen of de groep gepensioneerden die in het buitenland woonachtig is de koopkracht ondersteuning ook moet ontvangen, aangezien dit wordt toegekend als ondersteuning op basis van de economische situatie in Suriname en niet die in het buitenland.

Gezien de moeilijke financieel economische situatie in Suriname heeft de overheid besloten om de tijdelijke tegemoetkoming slechts toe te kennen aan de gepensioneerden die woonachtig zijn in Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGepensioneerden in het buitenland krijgen geen koopkrachtversterking