vrijdag 19 april 2024
24.8 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Gepensioneerde militairen in de bloemetjes gezet

lees ook ...

Nieuwe database overlijdensakten van Suriname onthult verbor...

Op woensdag 17 april wordt een belangrijke stap gezet in het onthullen van de geschiedenis van Suriname na de emancipatie van 1863 met de publicatie van de database Overlijdensakten van Suriname (1846...

Ruim 62 gepensioneerden van het Nationaal Leger zijn door het ministerie van Defensie gehuldigd voor hun jarenlange inzet. In haar toespraak tot de groep benadrukte Defensieminister Krisnakoemarie Mathoera dat de gehuldigden met trots mogen terugblikken op het fundament dat zij hebben gelegd voor de organisatie.

Mathoera maakte van de gelegenheid gebruik om stil te staan bij de uitdagingen waarmee de defensieorganisatie te maken heeft. Zij accentueerde dat ondanks de moeilijke periode waarin de organisatie zich bevindt er toch is besloten om de huldiging door te laten gaan. “Ondanks de beperkte middelen, hebben we deze dag kunnen uitzetten. De waardering voor jullie kon niet uitblijven”, aldus de minister.

Enkele gepensioneerde militairen hebben zelf de jongere generatie van militairen helpen vormen. Waarnemend bevelhebber, Werner Kioe A Sen, heeft de gepensioneerden bedankt voor hun geleverde bijdrage aan de defensieorganisatie. De legerfunctionaris merkte op dat een militair voor het leven militair is.

Minister Mathoera bij de huldiging van gepensioneerde militairen. Foto: CDS

“Ook al verlaat je de actieve dienst, als oudgediende verlaat je het leger nooit. Once a soldier, always a soldier.” De gepensioneerden hebben voor hun jarenlange trouwe dienst een oorkonde, een gouden pin en een enveloppe ontvangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGepensioneerde militairen in de bloemetjes gezet