zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
5
(1)

Gepaste herdenking SLM-vliegramp dit jaar

lees ook ...

OW vraagt extra middelen aan voor verhoogde kosten en waterc...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een nota van wijziging ingediend om extra middelen aan te vragen voor het dienstjaar 2023. Dit verzoek is gedaan vanwege de stijgende kosten van goederen ...

Stichting Mondiaal Kleurrijk Voetbal heeft meerdere keren tevergeefs geprobeerd  om in contact te treden met de vicepresident Ronny Brunswijk. De bedoeling was om te komen tot opheffing van de fysieke restricties die momenteel gelden, ten behoeve van de traditionele plechtigheden rondom de herdenking van de vliegramp. Deze vindt  jaarlijks op 7 juni plaats. Dit jaar vindt de herdenking op gepaste wijze plaats “met nieuws en actualiteitswaarde”.

“Wij hebben gepoogd om via de vicepresident, die samen met de voorzitter van DNA zou moeten participeren in de ceremonie, ontheffing te krijgen van de fysieke restricties die momenteel gelden. Helaas, betrokkene was op geen enkele wijze bereikbaar en e-mailberichten bleven onbeantwoord”, aldus De Miranda.

De stichting heeft daarom besloten om de nationale herdenking van de vliegramp van 7 juni 1989 op geheel andere wijze te doen plaatsvinden, “met nieuws- en actualiteitswaarde”.

De Miranda vindt het erg, dat de vicepresident heeft nagelaten om te reageren. “Dit is bovendien de grootste ramp die Suriname ooit trof. Er zijn mensen omgekomen en geen nummers uit het leven. Voorts was de missie van het Kleurrijk Elftal niet zomaar één”, benadrukt hij. “Overigens, het is niet alleen de stichting Mondiaal Kleurrijk Voetbal die jaarlijks de ramp herdenkt, maar evenzeer reeds jaren de staat Suriname.”

Op 7 juni 1989 stortte de Douglas DC8 Super 62 van de SLM (vlucht PY 764), vernoemd naar de Surinaamse zwemmer Anthony Nesty, neer te Zanderij, tijdens een landing bij mist op de Johan Adolf Pengel-luchthaven. Alle negen bemanningsleden en 167 passagiers lieten het leven. Elf reizigers en een hond overleefden de ramp. Tot de passagiers behoorden voetballers van het Kleurrijk Elftal en muziekformatie de Draver Boys, die het elftal vaak begeleidde. De SLM-ramp is de grootste vliegtuigramp uit de Surinaamse geschiedenis.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGepaste herdenking SLM-vliegramp dit jaar