maandag 15 augustus 2022
23.9 C
Paramaribo
25.8 C
Amsterdam
0
(0)

Georgine Breeveld lanceert nieuw T-Shirtlijn ‘Gudu Edition’

lees ook ...

Rumas bezoekt President Santokhi

Stichting Rumas bracht op vrijdag 12 augustus jongstleden een bezoek aan President Santokhi. De stichting heeft als doel om jongeren die in aanraking zijn gekomen met de justitie en vroege schoolverla...

Georgine Breeveld staat bekend om haar kennis op het gebied van koto en angisa. Deze producten brengt zij aan de man in haar shop te Waka-pasi, ‘Sranan Gudu anga Sabi’. Nu heeft zij een T-shirtlijn ‘Gudu Edition’ gelanceerd. Er staat op elke T-shirt een ander angisa geprint met bijbehorende odo of een bijbeltekst. Tijdens de lancering van de T-Shirtlijn heeft zij ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vertellen over de koto.

“Ik heb voor die naam gekozen omdat mijn shop ‘Sranan Gudu anga Sabi’ heet. Ik ga ervan uit dat jongeren deze truien wel apart en aantrekkelijk zullen vinden om gewoon met een jeansbroek of een mooie rok te dragen. Ze kunnen het dan dragen met dezelfde hoofddoek als op de trui en een waaier. Modern, maar dan zijn ze toch bewust van dit mooi erfgoed”, legt ze uit.

Breeveld zegt verder dat de koto niet is ontstaan tijdens de slavernij. “Dat is niet zo”, benadrukt ze. “Het is na de slavernij ontworpen door de vrij gemaakten. Srafu ten na  tranga jutezak den ben musu weri, gewoon vastgebonden met een stuk touw. Er was geen lekkere stof en er waren ook geen mooie kleuren.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeorgine Breeveld lanceert nieuw T-Shirtlijn 'Gudu Edition'