maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

Georgine Breeveld lanceert nieuw T-Shirtlijn ‘Gudu Edition’

lees ook ...

Oud-president Ronald Runaldo Venetiaan is vandaag 88 jaar

Oud-president Ronald Venetiaan is 88 jaar oud geworden vandaag. Hij werd in 1991 gekozen tot president van ons land. In 2000 en 2005 werd hij herkozen. Hiermee is hij de langst zittende president van ...

Georgine Breeveld staat bekend om haar kennis op het gebied van koto en angisa. Deze producten brengt zij aan de man in haar shop te Waka-pasi, ‘Sranan Gudu anga Sabi’. Nu heeft zij een T-shirtlijn ‘Gudu Edition’ gelanceerd. Er staat op elke T-shirt een ander angisa geprint met bijbehorende odo of een bijbeltekst. Tijdens de lancering van de T-Shirtlijn heeft zij ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vertellen over de koto.

“Ik heb voor die naam gekozen omdat mijn shop ‘Sranan Gudu anga Sabi’ heet. Ik ga ervan uit dat jongeren deze truien wel apart en aantrekkelijk zullen vinden om gewoon met een jeansbroek of een mooie rok te dragen. Ze kunnen het dan dragen met dezelfde hoofddoek als op de trui en een waaier. Modern, maar dan zijn ze toch bewust van dit mooi erfgoed”, legt ze uit.

Breeveld zegt verder dat de koto niet is ontstaan tijdens de slavernij. “Dat is niet zo”, benadrukt ze. “Het is na de slavernij ontworpen door de vrij gemaakten. Srafu ten na  tranga jutezak den ben musu weri, gewoon vastgebonden met een stuk touw. Er was geen lekkere stof en er waren ook geen mooie kleuren.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeorgine Breeveld lanceert nieuw T-Shirtlijn 'Gudu Edition'