woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
4
(1)

Gentle en Hellings zijn buiten functie gesteld

lees ook ...

Na introductie Oli Moni marktconforme brandstofprijzen in Su...

Na de introductie van Oli Moni zullen de pompprijzen naar een marktconform niveau worden gebracht. Dit zal in de loop van september het geval zijn. Volgens voorlopige projecties zal de marktconforme p...

Twee leiders van de Organic Movement Gentle en Hellings zijn buiten functie gesteld door waarnemend korpschef Ruben Kensen. Poetini Atompai, voorzitter van de politiebond heeft dit tegenover de pers bevestigd. Het gaat hier ook om belangrijke adviseurs van de vakbond. Ondersteuning geniet het tweetal nog steeds van de  Surinaamse Politiebond, maar het onderzoek wordt afgewacht. De Organic Movement is niet te spreken hierover.

 Gisteren heeft de beweging besloten de protestacties om meerdere redenen voorlopig on-hold te zetten. Actievoerders  zijn onder ander vermoeid, waardoor de opkomst steeds minder werd.

Verschillende redenen zijn aangegeven waarom deze twee politieofficieren dit moeten ondergaan. De afdeling Interne Zaken van de politie is belast met het onderzoek naar de redenen waarom het tweetal voorlopig buiten functie is gesteld. “Ik wacht het onderzoek af”, benadrukt Atompai.

Verder moeten Hellings en Gentle alle bezittingen van het Korps Politie Suriname, die bij hun beroep hoorden, waaronder dienstwapen en voertuig inleveren.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGentle en Hellings zijn buiten functie gesteld