dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
5
(1)

Geneesmiddelen en medische hulpmiddelen uit Nederland

lees ook ...

Budgeting is required for high-quality medical treatment

The existing healthcare funding mechanism must be recognized by Suriname as unsustainable. At the conclusion of each month, the hospitals submit their declarations. But the ministry needs to learn to ...

Suriname krijgt behalve de restpartij AstraZeneca vaccines ook  geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en de inzet van Nederlands medisch personeel in het kader van het bestrijden van de Covid19-pandemie. Gezien de acute behoefte aan medicinale zuurstof zal met ondersteuning van het Nederlandse ministerie van Defensie een tweetal zuurstofcontainers worden ingezet in Suriname.

Oud-Directeur-Generaal van het RIVM, dr. M. Sprenger, zal vanuit de Nederlandse kant de coördinatie van de steun op zich nemen. Samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische centra (NFU) kijkt hij naar een zo spoedig mogelijke inzet van medisch personeel in Suriname. In Suriname zal de coördinatie worden geleid vanuit het ministerie van Volksgezondheid.

De komende dagen worden de  details en planning verder uitgewerkt door Nederlandse- en Surinaamse partners en gecoördineerd door de Surinaamse ambassadeur in Nederland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeneesmiddelen en medische hulpmiddelen uit Nederland