zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

‘Gemiste’ gezinnen krijgen alsnog voedselpakket

lees ook ...

Resultaat Mulo-eindexamen beter dit jaar

De MULO-scholen hebben het landelijk beter gedaan dit jaar. Het percentage direct geslaagden van 63,4 is bijna 6 procent hoger dan schooljaar 2020-2021. Na het herexamen zal dit hoger komen te liggen....

Meer dan 150 bewoners uit de wijken Flora, Weg naar Zee en Goede Verwachting in Paramaribo, Tout Lui Faut en Hanna’s Lust in het district Wanica zijn alsnog voorzien van noodhulp pakketten. Tijdens de distributie in hun ressort waren deze personen niet thuis of hadden zich niet geregistreerd. De niet-geregistreerden mochten zich achteraf alsnog opgegeven via de fb-pagina van het Bureau Eenheid van het Kabinet van President.

Ook de tehuizen Elim van de Heer, Nos Kasita en Huize Ashiana kregen op zondag 18 juli een partij noodhulp pakketten. Shaquille van Throo, projectcoördinator van Bureau Eenheid zegt dat er gedurende het traject in de verschillende wijken heel wat mensen  zijn overgeslagen omdat  zij niet thuis waren op het moment van distributie of niet wisten dat het distributieteam in hun ressort aanwezig was. Er bleken ook veel mensen te zijn die niet geregistreerd waren, maar wel heel graag een pakket wilden hebben. De organisatie stelde een missers-lijst samen met daarop de huishoudens die nog voor een pakket in aanmerking wensten te komen.

De coördinator geeft aan dat er op de fb-pagina van Bureau Eenheid veel mensen een verzoek hebben gedaan om in aanmerking te komen voor een pakket. “We hebben een selectie daarvan gemaakt en we hebben die gezamenlijk met de mensen van de missers-lijst opgenomen in ons data bestand. De registratie is nu officieel afgesloten, omdat wij niet oneindig kunnen doorgaan”, zegt Van Throo. De organisatie wil Paramaribo afronden namelijk Tammenga, Munder en Pontbuiten. De komende week hoopt de organisatie deze drie ressorten helemaal af te hebben.

De pakketten bestaan zo gezien uit een grote zak rijst, een pakje uien, knoflook, suiker, gele erwten, een blik tomaten sardien en een fles spijsolie, die samen een winkelwaarde rond de SRD vierhonderd hebben; een behoorlijke verlichting op het voedingsbudget.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Gemiste' gezinnen krijgen alsnog voedselpakket