dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Gemengde Commissie Suriname-Indonesië exploreert samenwerking

lees ook ...

Santokhi travels to the Bahamas

In a little while, President Chan Santokhi will visit the Bahamas. Although the head of state's itinerary is yet unknown, the media has learned that the trip is primarily focused on officially passing...

Suriname en  Indonesië  willen de vriendschappelijke bilaterale betrekkingen bestendigen en zelfs uitbreiden. Minister Albert Ramdin en zijn collega Retno Marsudi hebben hierover op 29 januari 2021 telefonisch overlegd.

In lijn met het uitgezette buitenlandsbeleid van de regering Santokhi/Brunswijk, worden de banden met bevriende naties versterkt en daar waar het kan ook geïntensiveerd. Suriname en Indonesië zijn historisch verbonden. Deze  verbondenheid, dient als basis voor de vriendschappelijke betrekkingen tussen de beide landen. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft de wens van Suriname te kennen gegeven bij zijn collega van  Indonesië  Retno Marsudi.

Deze heeft de minister  uitgenodigd om samen met een vertegenwoordiging van het Surinaamse bedrijfsleven te participeren in de 2e Indonesië-Latijns Amerika Business Forum. Deze wordt  in oktober dit jaar gehouden  in Jakarta .

Suriname wil de vriendschappelijke bilaterale betrekkingen versterken en uitbreiden. De culturele betrekkingen worden verbreed en  Indonesië heeft steun toegezegd bij het implementeren van geïdentificeerde gemeenschaps- en culturele projecten.

Dit jaar zal tijdens de te houden  6e editie van de  Gemengde Commissie Suriname-Indonesië programma,  aandacht besteed worden aan de samenwerking op economisch gebied. De covid-19 pandemie heeft de samenwerking op dit gebied negatief beïnvloed

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGemengde Commissie Suriname-Indonesië exploreert samenwerking