vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Gemengd team gaat veiligheidskwestie en schade in Pikin Saron aanpakken

lees ook ...

Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices in Coronie

Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices is dinsdag jongstleden in het district Coronie van start gegaan. Het bedrijf is van plan ruim 65.000 kokosbomen te planten in Suriname. Bij de launch waren ook a...

Het veiligheidsvraagstuk staat centraal in de aandacht van de regering, vooral in het licht van het ernstige incident dat zich voordeed op 2 mei 2023 in het dorp Pikin Saron en omgeving. Het doel is om herhaling van dergelijke gebeurtenissen te voorkomen, wat heeft geleid tot ernstige financiële gevolgen voor de getroffenen.

Om tot passende oplossingen te komen voor de slachtoffers, wordt een gemengd team samengesteld in samenwerking met de Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van de Transport en Logistieke Sector in Suriname (VTLS). Dit team, bestaande uit diverse functionarissen, zal zich richten op meerdere aspecten.

Op dinsdag 22 augustus 2023 heeft de groep met president Chandrikapersad Santokhi een bijeenkomst gehad op het Kabinet van de President, waarbij de taken zijn toegelicht. Deze omvat onder andere het in kaart brengen van de geleden schade en het ontwikkelen van voorstellen voor compensatie. Bovendien wordt verwacht dat het team voorstellen zal presenteren om de algehele veiligheid in de transportsector in het binnenland te verbeteren.

Tijdens de bijeenkomst heeft president Santokhi benadrukt dat de focus niet alleen op de transporteurs moet liggen, maar dat vooral ook aandacht moet worden besteed aan alle andere personen die schade hebben geleden als gevolg van het incident. Het doel is om een alomvattende aanpak te hanteren en te zorgen voor passende ondersteuning en veiligheidsverbeteringen in de getroffen regio.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGemengd team gaat veiligheidskwestie en schade in Pikin Saron aanpakken