dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(2)

Gemeente Logos bestaat 40 jaar

lees ook ...

Somohardjo betreurt prestaties in Saramacca tijdens laatste ...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) heeft tijdens de laatste verkiezingen van 2020 een teleurstellende prestatie geleverd in het district Saramacca, waar ze voorheen altijd minstens één zetel wis...

De gemeente Logos werd opgezet door Bernadette Eleonora Hewitt-Guda. Hewitt werd rond 1978 voorgangster van de Volle Evangelie Gemeente Logos. Na samen te zijn gekomen in huurpanden, heeft de gemeente onder leiding van deze vrouw een eigen gebouw opgezet. Logos International is gevestigd in het grote witte gebouw aan de Coesewijnestraat. Het bestaat ondertussen 40 jaar op woensdag.

“We geloven dat God een bijzonder werk is begonnen door zuster Hewitt. Een geloofswerk dat wij nu mogen uitbreiden en voortzetten van uit een visie die God ons heeft gegeven”, aldus apostel Steven Reyme. Liefkozend werd zij “Mami Hewitt’ genoemd. “Ze was een vrouw van geloof en heeft gedurfd om dit gebouw op te zetten in de jaren tachtig”.

Men is begonnen met diensten in het CCS en later in Thalia. Het gebouw aan de Coesewijnestraat werd opgezet door de gemeenteleden zelf die het overgrote deel van het werk hebben gedaan, onder deskundige leiding. Men sjouwde letterlijk wekenlang zand en stenen.

Nu is Logos een sociaal-maatschappelijk  deel van de samenleving. Er is brede invloed via de media en sociale programma’s. Ter ere van deze mijlpaal zal men een feestvergadering houden, en doneren aan enkele tehuizen. Een gedenkboek zal ook worden uitgegeven.

“Ondanks de covid-situatie hebben wij het contact kunnen behouden met onze leden. Ze hebben zich blijven inzetten om het werk van God te blijven uitvoeren. En God heeft altijd wonderbaarlijk voorzien zodat we kunnen blijven geven aan de Surinaamse bevolking waar nodig”, legt de voorganger uit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGemeente Logos bestaat 40 jaar