maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Gemeenschap van Godo olo wordt voorgelicht over electriciteitsvoorziening

lees ook ...

Pearl Playfair leidt gesprekken over mentale gezondheid in N...

In de districtszaal van Nickerie is de langverwachte stakeholdersbijeenkomst plaats, getiteld "Assessment Mentale Gezondheid en Psychosociale Zorg (MHPSS)" gehouden. De bijeenkomst bood een platform v...

De gemeenschap van het dorp Godo Olo is voorgelicht over het zuinig omgaan met stroom, het koesteren van de hernieuwbare energievoorziening, de essentie van betalen voor stroom alsook de betaling van installatiekosten in de periode 15 tot 17 augustus.

In deze periode vertoefde een missie bestaande uit functionarissen van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) in het dorp Godo Olo voor het verzorgen van bewustwordingssessies rond de energievernieuwing.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het hybride zonne-energiesysteem, bestaande uit zonnepanelen, batterijen voor energieopslag en een generator die de gemeenschap van 1×24 uur stroom zal voorzien. Dit terwijl er vooralsnog voor enkele uren per dag stroom wordt geleverd middels een dieselgenerator.

Nancy Wijngaarde, functionaris van de Ministeriële Plan Unit (MPU) NH en tevens trekker van het energieproject te Godo Olo zegt dat er sprake is van een geslaagde awareness missie die een driedelige aanpak had; de kinderen, vrouwen en mannen werden elk apart voorgelicht’, geeft Wijngaarde aan. ‘Vanuit de feedback van onder andere de vrouwen blijkt dat het verhaal begrepen is. Ook is de toezegging voor sociale verantwoordelijkheid gedaan’, geeft de NH-functionaris aan.

Met het geleerde en de verzamelde data van de missie, zal verder worden ingespeeld op de bewustwording rond de hernieuwbare energievoorziening te Godo Olo. Binnen afzienbare periode zal het solar-project dat gefinancierd is door de Inter American Development Bank (IDB) worden opgeleverd. Drie maanden na de oplevering zal het oude netwerk ophouden te bestaan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGemeenschap van Godo olo wordt voorgelicht over electriciteitsvoorziening