dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
3
(2)

Surinamers boos om peperdure auto Khargi

lees ook ...

Activists present the DNA chairman with a draft of the elect...

The proposed Election Regulation was just given to DNA chairman Marinus Bee by the protest movement's activists. The author of this proposed law is attorney Jennifer van Dijk-Silos. "We met with you l...

Suriname’s ambassadeur in Nederland, De heer Rajendre Khargi, is bedacht met een -volgens de uitleg hieronder- lease auto die €1.100  per maand kost. Dat is niet in goede aarde gevallen bij de Surinaamse samenleving, vanwege het feit dat het levensonderhoud van een persoon in Suriname wel 03 keer zo hoog is als de persoon zijn gemiddelde inkomsten. En dan zo duidelijk met geld smijten, terwijl de doorsnee burger de bus van SRD 12,50 de man/per rit, niet eens kan betalen! Wat nu blijkt dat de auto gekocht is voor €89.000 met een voorschot van €12.000 sth. en een aflossing van 60 maanden van ongeveer € 1.200.

Naar aanleiding van de ontevredenheid onder de bevolking menen de autoriteiten het volgende aan de gemeenschap uit te leggen.

Met betrekking tot de aanschaf van een voertuig voor de ambassadeur in Nederland delen wij graag de juiste informatie met u. De ambassadeur zou onder normale omstandigheden een residentie ter beschikking hebben, ware het niet dat het daartoe beschikbare gebouw, is verkocht door de vorige regering. Op basis hiervan vertoeft de ambassadeur in zijn eigen woning en verplaatst zich dagelijks tussen zijn woning, de ambassade en andere noodzakelijke plekken.

De realiteit is dat de Surinaamse ambassadeur tot twee keer toe met een defectief voertuig langs de weg is komen te staan. De noodzaak om het 18 jaar oude voertuig te vervangen was dus dringend aanwezig. Het tweede voertuig, een 8 jaar oude bus kan immers moeilijk worden ingezet, om te voorzien in het regulier transport van de ambassadeur.

In afwachting op vervanging had ambassadeur Khargi zijn eigen voertuig ingezet, welke nog steeds beschikbaar is voor de ambassade. De juiste procedure is bewandeld door via de Raad van Ministers goedkeuring aan te vragen voor de lease van een voertuig. Het leasebedrag is € 1.100 per maand voor dit voertuig.

Daar de ambassade slechts over 1 representatief voertuig beschikt, wordt dit voertuig ook ingezet voor transport van buitenlandse gasten die in werkverband noodzaak moeten worden getransporteerd.

Wij hopen met deze info de feiten in het juiste perspectief te hebben geplaatst. Als Surinamers siert het ons immer om de integriteit van elke Surinamer te waarborgen en alle informatie te delen die ertoe kan leiden dat wij elkander met gepast respect bejegenen en blijven werken aan verheffing van elkaar in het algemeen en de natie in het bijzonder.

Tot hier de  Autoriteiten.

Het blijkt dat de auto is gekocht voor een bedrag van €89.000 (Negenentachtigduizend Euro). Als er over zoiets wordt gelogen, waarover liegt men dan niet? Het plan is duidelijk de heer Rajendre Khargi in zijn functie als ambassadeur een splinternieuwe auto cadeau te doen, zodat hij die over vier jaar als de burger Khargi voor een habbekrats kan overkopen. Tel uit zijn winst. Deze regering blinkt niet uit in moraal en al helemaal niet in discretie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinamers boos om peperdure auto Khargi