Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Gemeenschap kan nog steeds rekenen op de politie

Geplaatst

op

door

Ondanks dat Suriname momenteel gebukt gaat onder een golf van geweld en criminaliteit en de politie de eindjes aan elkaar moet knopen, kan de bevolking nog steeds rekenen op daadkrachtig optreden van de politie. Dat laat korpschef Agnes Daniel weten.

De politie in Suriname heeft het de laatste tijd steeds moeilijker met hun werk. Zo berichtten wij al eerder dat er onder meer een benzinetekort is en dat er minder wagens kunnen uitrijden. Toch moeten volgens de korpschef criminelen hierdoor niet denken dat nu het moment is om toe te slaan. Want ondanks dat de middelen van de politie beperkt zijn, kan door extra inspanningen van de agenten de bevolking toch rekenen op de politie.

Het korps van de politie heeft momenteel te maken met meerdere uitdagingen. Zo is het budget beperkt en is de criminaliteit in Suriname op een hoogtepunt. Vrijwel dagelijks worden er ernstig strafbare feiten gepleegd. En de politie kan daar helaas niet altijd op tijd bij zijn. Ondanks dat er minder wagens beschikbaar zijn en er minder patrouilles worden gedaan moet de bevolking toch kunnen rekenen op de politie. De agenten die werkzaam zijn, zijn extra alert volgens Daniels. Volgens de korpschef is de criminaliteitsgolf die Suriname teistert een gevolg van onverdraagzaamheid tussen de bevolking. Volgens haar neemt de verdraagzaamheid tussen mensen af. Daniels heeft helaas geen pasklaar antwoord voor de toenemende criminaliteit die steeds meer slachtoffers opeist. Ze geeft aan dat de politie haar best doet en zo effectief mogelijk optreed met de beschikbare middelen die er zijn. De middelen zijn dan wel beperkt, de mensen zijn er wel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X