Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Gemeenschap kan nog steeds rekenen op de politie

Geplaatst

op

Ondanks dat Suriname momenteel gebukt gaat onder een golf van geweld en criminaliteit en de politie de eindjes aan elkaar moet knopen, kan de bevolking nog steeds rekenen op daadkrachtig optreden van de politie. Dat laat korpschef Agnes Daniel weten.

De politie in Suriname heeft het de laatste tijd steeds moeilijker met hun werk. Zo berichtten wij al eerder dat er onder meer een benzinetekort is en dat er minder wagens kunnen uitrijden. Toch moeten volgens de korpschef criminelen hierdoor niet denken dat nu het moment is om toe te slaan. Want ondanks dat de middelen van de politie beperkt zijn, kan door extra inspanningen van de agenten de bevolking toch rekenen op de politie.

Het korps van de politie heeft momenteel te maken met meerdere uitdagingen. Zo is het budget beperkt en is de criminaliteit in Suriname op een hoogtepunt. Vrijwel dagelijks worden er ernstig strafbare feiten gepleegd. En de politie kan daar helaas niet altijd op tijd bij zijn. Ondanks dat er minder wagens beschikbaar zijn en er minder patrouilles worden gedaan moet de bevolking toch kunnen rekenen op de politie. De agenten die werkzaam zijn, zijn extra alert volgens Daniels. Volgens de korpschef is de criminaliteitsgolf die Suriname teistert een gevolg van onverdraagzaamheid tussen de bevolking. Volgens haar neemt de verdraagzaamheid tussen mensen af. Daniels heeft helaas geen pasklaar antwoord voor de toenemende criminaliteit die steeds meer slachtoffers opeist. Ze geeft aan dat de politie haar best doet en zo effectief mogelijk optreed met de beschikbare middelen die er zijn. De middelen zijn dan wel beperkt, de mensen zijn er wel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen