Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Gemeenschap kan nog steeds rekenen op de politie

Geplaatst

op

Ondanks dat Suriname momenteel gebukt gaat onder een golf van geweld en criminaliteit en de politie de eindjes aan elkaar moet knopen, kan de bevolking nog steeds rekenen op daadkrachtig optreden van de politie. Dat laat korpschef Agnes Daniel weten.

De politie in Suriname heeft het de laatste tijd steeds moeilijker met hun werk. Zo berichtten wij al eerder dat er onder meer een benzinetekort is en dat er minder wagens kunnen uitrijden. Toch moeten volgens de korpschef criminelen hierdoor niet denken dat nu het moment is om toe te slaan. Want ondanks dat de middelen van de politie beperkt zijn, kan door extra inspanningen van de agenten de bevolking toch rekenen op de politie.

Het korps van de politie heeft momenteel te maken met meerdere uitdagingen. Zo is het budget beperkt en is de criminaliteit in Suriname op een hoogtepunt. Vrijwel dagelijks worden er ernstig strafbare feiten gepleegd. En de politie kan daar helaas niet altijd op tijd bij zijn. Ondanks dat er minder wagens beschikbaar zijn en er minder patrouilles worden gedaan moet de bevolking toch kunnen rekenen op de politie. De agenten die werkzaam zijn, zijn extra alert volgens Daniels. Volgens de korpschef is de criminaliteitsgolf die Suriname teistert een gevolg van onverdraagzaamheid tussen de bevolking. Volgens haar neemt de verdraagzaamheid tussen mensen af. Daniels heeft helaas geen pasklaar antwoord voor de toenemende criminaliteit die steeds meer slachtoffers opeist. Ze geeft aan dat de politie haar best doet en zo effectief mogelijk optreed met de beschikbare middelen die er zijn. De middelen zijn dan wel beperkt, de mensen zijn er wel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |