Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Gemeenschap kan nog steeds rekenen op de politie

Geplaatst

op

Ondanks dat Suriname momenteel gebukt gaat onder een golf van geweld en criminaliteit en de politie de eindjes aan elkaar moet knopen, kan de bevolking nog steeds rekenen op daadkrachtig optreden van de politie. Dat laat korpschef Agnes Daniel weten.

De politie in Suriname heeft het de laatste tijd steeds moeilijker met hun werk. Zo berichtten wij al eerder dat er onder meer een benzinetekort is en dat er minder wagens kunnen uitrijden. Toch moeten volgens de korpschef criminelen hierdoor niet denken dat nu het moment is om toe te slaan. Want ondanks dat de middelen van de politie beperkt zijn, kan door extra inspanningen van de agenten de bevolking toch rekenen op de politie.

Het korps van de politie heeft momenteel te maken met meerdere uitdagingen. Zo is het budget beperkt en is de criminaliteit in Suriname op een hoogtepunt. Vrijwel dagelijks worden er ernstig strafbare feiten gepleegd. En de politie kan daar helaas niet altijd op tijd bij zijn. Ondanks dat er minder wagens beschikbaar zijn en er minder patrouilles worden gedaan moet de bevolking toch kunnen rekenen op de politie. De agenten die werkzaam zijn, zijn extra alert volgens Daniels. Volgens de korpschef is de criminaliteitsgolf die Suriname teistert een gevolg van onverdraagzaamheid tussen de bevolking. Volgens haar neemt de verdraagzaamheid tussen mensen af. Daniels heeft helaas geen pasklaar antwoord voor de toenemende criminaliteit die steeds meer slachtoffers opeist. Ze geeft aan dat de politie haar best doet en zo effectief mogelijk optreed met de beschikbare middelen die er zijn. De middelen zijn dan wel beperkt, de mensen zijn er wel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Suriname

Bewaker in Suriname schiet collega in het gezicht

Geplaatst

op

By

Een 41-jarige bewaker is in de vroege ochtend van maandag 3 december door zijn collega met een jachtgeweer neergeschoten.

De twee mannen waren als bewakers werkzaam waren voor een aannemer. Uit onderzoek bleek dat de collega’s niet dol op elkaar waren en met regelmaat met elkaar ruzie hadden. Nadat de verdachte flink wat alcohol had genuttigd pakte hij een jachtgeweer en schoot hiermee zijn collega in het gezicht waardoor het slachtoffer overleed.

De politie heeft de man opgepakt en het jachtgeweer met munitie in beslag genomen.

Lees verder

Meest gelezen