zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

Gemeenschap Kabalebo bespreekt knelpunten gezondheidszorg met minister

lees ook ...

Exploitatie kosten MZ nog niet afgelost

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich niet gehouden aan afspraken gemaakt met de Medische Zending Primary Health Care (MZ) om achterstallige exploitatie kosten te betalen. Een raadsvoorstel om...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een bezoek gebracht aan het Kabalebogebied, met name de poliklinieken te Apoera en Washabo. Ook is er een bijeenkomst geweest met het traditioneel gezag en de gemeenschap omtrent gezondheidsvraagstukken. De gezondheidszorg is volgens de gemeenschap sterk achteruitgegaan vanaf in 2017 besloten was dat de coördinatie van de gezondheidszorg door het Mungra Medisch Centrum (MMC) moest worden verleend. 

Daarvoor werd de zorg gecoördineerd door de Medische Zending (Stg. MZPHCS). De gemeenschap wenst de dienstverlening te ontvangen via de Medische Zending. Zij meent niet betrokken te zijn geweest in de besluitvorming rondom de overheveling van de zorg van MZ naar MMC. Dit werd ook bevestigd door de lokale gezondheidswerkers. Minister Amar Ramadhin en gevolg hebben aangegeven, dat de regering voorstander is van burgerparticipatie en alles dat nodig is, zal inzetten om op een verantwoorde wijze de zorg in het gebied te coördineren.

De bewindsman gaf ook aan dat zijn departement werkt aan een oplossing om het transport van zieke personen naar een gezondheidsinstelling te verbeteren. Volksgezondheidsdirecteur Rakesh Gajadhar Sukul liet optekenen dat er zorgen is voor een medicijnenvoorraad voor minimaal 3 maanden voor de dorpen in het Kabalebogebied.

Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan de poliklinieken in het ressort. Het ministerie zal in de komende periode overleg plegen met de twee gezondheidsinstellingen om te komen tot een overeenkomst voor de coördinatie van de gezondheidszorg in het Kabalebogebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGemeenschap Kabalebo bespreekt knelpunten gezondheidszorg met minister