zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Gemeenschap hoeft zich geen zorgen te maken over grenspaaltjes publieke terreinen

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtellin...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de eerste stappen gezet in de voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling in Suriname. Momenteel zijn ABS-medewerkers bezig met veldwerk ...

Het directoraat Ruimtelijke Ordening van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) is in het kader van het Publieke Terreinen Project bezig grenspaaltjes te plaatsen rondom verschillende publieke terreinen. Het gaat om opmeting van de gebieden. Dit gebeurt in samenwerking met het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-GLIS).

De bedoeling hiervan is om te voorkomen dat deze gebieden gebruikt worden voor andere doeleinden dan waar zij voor bestemd zijn. Een voorbeeld hiervan is de Cultuurtuin, waar er in het verleden percelen voor woningbouw zijn uitgegeven. Ten aanzien van de paaltjes op het Onafhankelijkheidsplein is er wat ophef ontstaan in de samenleving.

Ramon Kadirbaks, coördinator directoraat Ruimtelijke Ordening, begrijpt de bezorgdheid van de gemeenschap. “Ik ben blij dat men zo alert is, dat geeft de betrokkenheid van de burger aan.” Kadirbaks meent echter dat die bezorgdheid niet nodig is.

De plaatsing van de grenspaaltjes en opmeting van de gebieden vindt ook plaats in de Cultuurtuin, op het Plein van 12 Mei en enkele andere pleinen en publieke gebieden. De grenspaaltjes op het Onafhankelijkheidsplein zijn intussen verwijderd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGemeenschap hoeft zich geen zorgen te maken over grenspaaltjes publieke terreinen