maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
2.3
(3)

Geluidsoverlast hot topic hoorzitting ressortsraad Rainville

lees ook ...

NPS-voorzitter Rusland duidelijk: Geen betrokkenheid bij Pan...

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft duidelijk gemaakt dat hij op geen enkele manier betrokken was bij het Pan American-schandaal. Hij deed deze verklaring in Comm...

De ressortsraad Rainville heeft haar eerste hoorzitting voor dit regeringstermijn op 24 februari 2022 gehouden. Aanwezig waren respectievelijk: DNA-lid Ramsukul(VHP), districtscommissaris Bhola, Districtsraadsleden, leden van resortsraad Rainville en de buurtmanager inspecteur Collie.

Ambitieuze plannen
Aan de aanwezige buurtbewoners werd er een verslag gedaan van de tot nu toe aangepakte problemen op infrastructureel gebied. Er is een ambitieus plan voor werkjaar 2022-2023 gepresenteerd. Onder andere het renoveren van het André Kamperveen stadion, een RGD poli voor resort Rainville, het opzetten van een overheidscrèche, het opzetten van een politiepost en brandweer kazerne voor het resort, het renoveren van de gymzalen op het terrein van het Christelijk Pedagogisch Instituut.

First things first
Na het presenteren van het jaarplan mochten de aanwezige bewoners hun zegje doen. Buurtbewoners maakten terecht de opmerking dat de ambitieuze plannen geen prioriteit als zodanig hebben. De wegen die in zeer slechte staat zijn waardoor hun vervoer defect raakt, wateroverlast en het aanpakken van geluidsoverlast van overluide muziek zijn de belangrijkste zaken die nu aangepakt moeten worden. First things first was een terechte opmerking van een buurtbewoner.

Verkeerscriminaliteit
Het geluidsoverlast aan de Wilhelminastraat wordt steeds erger. Buurtbewoners vragen zich af waarom de politie niet optreedt. Vernomen wordt dat de politie wel langsrijdt met zwaaiende lichten. Indien de verkeerscriminelen de politie van ver zien aankomen wordt het geluid gelijk zachter. de politie geeft aan dat zij het geluid ook moeten aantreffen. Dus dat is geen oplossing. Ouderen en baby’s kunnen niet slapen. Buurtbewoners schrikken wakker. De bekende psycholoog Harry Mungra die ook in het resort woont bevestigde dat geluidsoverlast voor psychische problemen kan zorgen. Een ander groot probleem is dat verkavelaars de wegen niet afdragen aan de overheid waardoor de overheid niet kan onderhouden en de bewoners daaronder lijden. Nadat de bewoners hun zegje hadden gedaan sprak de DNA lid Ramsukul de resorts raadsleden en de bewoners toe. Hij bevestigde dat geluidsoverlast overal een probleem is waarvan ook hij last heeft. Verder gaf hij enkele suggesties hoe de ressortraad met inhoudelijke zaken moet omgaan. De bewoners deden hun zegje ook over het feit dat de resortsraad Munder slagvaardiger is in het oplossen van problemen. Zij wensten dat Ressort Rainville vaart zet achter hun acute problemen.

Burgerparticipatie
Als laatste kwam burgervader Bhola aan het woord. Hij is menens om alvast te beginnen bij het probleem van wateroverlast van de buurtbewoners in de omgeving van CombeMarkt. De eigenaar schijnt geen rekening te hebben gehouden met de afwatering tijdens het bouwen van de landbouwwinkel. De omliggende buurtbewoners moeten in water naar hun woning toe. Toiletten kunnen niet doorgespoeld worden door het vastzittende water. Wie beschermt de burgers daartegen? Ook Rudisa heeft een grote vriezer laten bouwen in de buurt van Anniestraat. Buurtbewoners ondervinden vanaf er kokers zijn geplaatst daardoor wateroverlast. Districtscommissaris Bhola hoorde de problemen aan en voelde met de bewoners mee. Hij gaf het advies dat de burgerparticipatie beter op gang moet komen. Samen kunnen wij het oplossen zei hij. Hij beloofde dat indien de bewoners alvast beginnen hij ook een bijdrage kan doen. Hij opperde een suggestie dat hij bijvoorbeeld ondernemers van de buurt om een bijdrage zou kunnen vragen. Echter vrezen wij dat de overheid toch wel prioriteit moet stellen om de ergste noden aan te pakken. Ondernemers met het hart op de juiste plaats want wat de ondernemer geeft zou hij terug kunnen vragen in een favor en dat bevorderd weer corruptie.

Facebook Page
De voorzitter van de ressortraad Rainville gaf aan dat er een Facebook page is die men kan volgen om in contact te staan met de leden. Elke eerste en derde woensdag van de maand wordt er vergaderd op de Oedraisingh Varma school. Elke derde woensdag van de maand spreekuur voor de bewoners van 16 uur-18 uur. De facebookpage van het resort raad Rainville heet: Resortsraad Rainville 2020-2025

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeluidsoverlast hot topic hoorzitting ressortsraad Rainville