donderdag 18 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Gelijke onderwijskansen voor alle Surinaamse jongeren

lees ook ...

President Santokhi visits Trinidad and Tobago.

President Chan Santokhi leaves for Port of Spain, Trinidad & Tobago on Wednesday morning. He will participate in the Agri-Investment Forum & Expo II from August 19 to 21. During the Forum, the...

Vicepresident Ronnie Brunswijk vindt dat de scheve verhouding tussen het stads en binnenlands onderwijs moet worden rechtgetrokken. Vp Brunswijk: “Het kan niet dat er meer aandacht wordt besteed aan onderwijs in het kustgebied dan in de districten en het binnenland. Onze Grondwet vereist zulks van ons”, aldus de vicepresident tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee, op 25 juni.

De regering wil ondanks de Covid-19-beperkingen de kwaliteit van het onderwijs over het geheel grondgebied van Suriname bevorderen. Per 1 oktober 2021 wordt er een nieuwe VOS-school geopend. Ook wordt een nieuwe school te Pepre Watra opgeleverd. Met de bouwwerkzaamheden is in april 2021 gestart. Ook deze school begint dit nieuwe schooljaar.

De minister van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur, Marie Levens, heeft de opdracht van de regering gekregen alle voorbereidingen te treffen voor de start van deze scholen. “Covid-19 of geen Covid-19, het onderwijs is voor de regering een kritisch punt”, benadrukte vicepresident Brunswijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGelijke onderwijskansen voor alle Surinaamse jongeren