zaterdag 20 april 2024
30 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Gele-koorts vaccins weer in voorraad

lees ook ...

President Santokhi nodigt Chinese bedrijven uit om te invest...

Dalian, een essentiële havenstad en economisch knooppunt van China aan de kust van de provincie Liaoning, verwelkomde de Surinaamse delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi van 1...

Personen die zaten te wachten op het gelekoorts-vaccin worden gerustgesteld door het ministerie van Volksgezondheid. Ingaande 1 november zijn er voldoende gele-koorts vaccins beschikbaar. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) had de afgelopen periode te maken met een schaarste aan het gele-koorts vaccin, waardoor het vaccin alleen beschikbaar was voor personen op basis van noodzakelijke prioriteiten.

Internationaal als regionaal is het momenteel een uitdaging om aan vaccins te komen ten behoeve van reguliere immunisatieprogramma’s. Er is een toegenomen vraag naar alle soorten vaccins na de Covid-19-pandemie.

De verwachting was dat de bezending met vaccins op 24 oktober 2022 zou arriveren, echter is die datum niet gehaald. Inmiddels is bekend geworden dat het gele-koorts vaccin op 1 november 2022 zal arriveren in Suriname, meldt het ministerie va Volksgezondheid.

Met de komst van de nieuwe bezending zal de dienstverlening naar de samenleving weer optimaal kunnen plaatsvinden als het gaat om het vaccineren met het gele-koorts vaccin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGele-koorts vaccins weer in voorraad