zondag 7 augustus 2022
34 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
5
(1)

Geldtekort stagneert bouw bibliotheek Nieuw-Amsterdam

lees ook ...

Armoedegrens in Suriname vastgesteld op SRD 3.365

De armoedegrens in Suriname is per december 2021 vastgesteld op SRD 3.365 voor een volwassene. Dit is vastgesteld door de in juli vorig jaar ingestelde multidisciplinaire werkgroep inzake armoedebestu...

door Seshma Bissesar

De bouw van een nieuwe bibliotheek te Nieuw-Amsterdam in Commewijne kan maar niet worden afgerond, vanwege tekort aan financiële middelen. Gewezen DNA-lid van de NDP Rajiv Ramsahai is de trekker van het project dat begin 2020 startte. Ramsahai wordt ondersteund door het districtscommissariaat van Commewijne en de Stichting Lezen. De bibliotheek moest binnen een jaar afgebouwd zijn, maar de corona- en de economische crisis gooide roet in het eten. “Daarnaast hebben we een tekort aan donoren. Tot nu toe hebben drie ondernemers ons ondersteund. We hebben meer ondersteuning nodig”, aldus de ex-parlementariër. Hij vraagt geen geld, maar materialen.

Het gebouw staat al overeind, er zijn echter nog meer stenen, zinkplaten en cement nodig om het werk echt af te ronden. Het district had reeds al een beschikking over een bibliotheek, maar het gebouw voldeed niet meer aan de standaarden dus is er een klein vertrekje in het commissariaat tot een voorlopige bibliotheek gebombardeerd. “Dat is niet voldoende. De ruimte is klein en daarom zijn we gestart met de bouw van een grote ruimte, zodat het heel district toegang heeft tot alle faciliteiten van een volwaardige bibliotheek, zegt Ramsahai, die eerder diverse projecten voor jongeren heeft bewerkstelligd. Hij stimuleert vooral schoolgaande jongeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeldtekort stagneert bouw bibliotheek Nieuw-Amsterdam