zaterdag 13 juli 2024
27 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
3
(1)

Geldsmokkel op J.A. Pengelluchthaven: Drie verdachten vast, 12 arrestaties dit jaar

lees ook ...

Ilonka Elmont foundation stimuleert sportprojecten kinderen...

Om de sportrecreatie in Suriname te bevorderen en de bewustwording van sport en recreatie bij de kinderen met beperking bij te brengen, heeft de Ilonka Elmont Foundation een sportdag georganiseerd. ...

De autoriteiten hebben op dinsdag 16 mei 2023 een passagier met de initialen D.W. aangehouden op de internationale J.A. Pengelluchthaven tijdens controlewerkzaamheden. De man wordt verdacht van overtreding van de Deviezenwet, de Wet Tegengaan smokkelen en de Wet Strafbaarstelling Money Laundering. Hij probeerde een aanzienlijk geldbedrag in euro’s het land uit te smokkelen.

Op zondag 14 mei 2023 werden ook twee andere verdachten, Q.L. en L.Z., op dezelfde luchthaven aangehouden. Ook zij werden verdacht van pogingen om illegaal valuta uit te voeren.

Dit jaar zijn er al twaalf personen door de autoriteiten op de internationale J.A. Pengelluchthaven te Zanderij aangehouden wegens poging tot geldsmokkel. Onder hen bevinden zich R.R. en S.H., die op 2 mei 2023 zijn gearresteerd met meer dan 23 keer het toegestane geldbedrag in euro’s. Er wordt momenteel gewerkt aan de opsporing van een derde verdachte in deze zaak.

De politie waarschuwt de gemeenschap dat de fysieke invoer en uitvoer van waarden vanaf US$ 10.000 verboden is volgens algemene beschikking no. 225 van 31 augustus 2022. Overtreders riskeren niet alleen arrestatie, maar zullen ook hun geplande reis noodgedwongen moeten uitstellen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeldsmokkel op J.A. Pengelluchthaven: Drie verdachten vast, 12 arrestaties dit jaar