maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Geld voor zorginstellingen en FAI beschikbaar gesteld

lees ook ...

Saramaccaanse en Inheemse organisaties dienen klacht in bij ...

De Vereniging van Saamaka gezagdragers en het samenwerkingsverband KAMPOS van Tribale volken in Suriname, hebben op grond van de Grondwet, Artikel 22 en de wet Bosbeheer 1992, Artikel 44, door middel ...

Het directoraat Volkscommunicatie van het kabinet van de vicepresident meldt dat  de vakantietoelage van het zorgpersoneel en de koopkrachtversterking van Food and Agriculture Industries (FAI)-arbeiders zijn gegarandeerd. Voor het zorgpersoneel is SRD 23 miljoen beschikbaar gesteld  en voor FAI is er ruim SRD 5 miljoen beschikbaar gesteld. 

Vanwege de verergerde financieel-economische situatie van de zorginstellingen, beschikken zij niet over de middelen om de vakantietoelage uit te betalen. Hierdoor hebben zij een beroep gedaan op het ministerie van Volksgezondheid om extra gelden ter beschikking te stellen. Het betreft personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Psychiatrisch Centrum Suriname, Diakonessenhuis, Streekziekenhuis Marwina, Regionaal Ziekenhuis Wanica, Sint Vincentius Ziekenhuis, ‘s Lands Hospitaal en het Mungra Medisch Centrum.

De regering heeft ook besloten om aan  FAI SRD 5 miljoen te geven in de vorm van een lening die ten laste komt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het geld is uitsluitend bedoeld als koopkrachtversterking voor de 1.063 arbeiders.

Minister Parmanand Sewdien van LVV gaf aan dat de lonen en salarissen van de arbeiders de afgelopen periode niet zijn aangepast. FAI verkeert in een zwakke financiële positie,  waardoor zij niet in staat is een aanpassing van de lonen en salarissen door te voeren. Om die reden werd er een beroep gedaan op LVV om bij te springen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeld voor zorginstellingen en FAI beschikbaar gesteld