Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Geld voor beveiliging tijdens thuisquarantaine in Suriname wordt teruggegeven

Geplaatst

op

Jerry Slijngard 1

Repatrianten uit onder andere Nederland, die voor beveiliging tijdens de periode in thuisquarantaine hebben betaald, krijgen hun geld terug. Dit is zaterdagavond in een live televisieproductie van de STVS in gesprek met Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR), bekendgemaakt.

Via social media circuleerden diverse berichten dat SRD 9.500 moet worden betaald om bij terugkeer in zelfisolatie te gaan. In een voicenote heeft een vrouw heel boos gereageerd en kon zij niet begrijpen waarom er zo’n hoog bedrag moest worden neergeteld. Ze vindt dat eenieder zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen en zich moet houden aan de regels van zelfisolatie.

Er zou zijn aangegeven dat het geld bedoeld was om de beveiliging gedurende de hele dag te betalen. Ze vindt dat er van deze gelegenheid misbruik wordt gemaakt om geld te verdienen. Personen waren bij terugkeer in de gelegenheid om in thuisquarantaine te gaan. Echter is dit door sommigen verpest.

Onlangs heeft een vrouw, die in zelfisolatie was, haar locatie verlaten en is haar telefoonrekening bij het Telesur-kantoor in Paramaribo-Noord gaan betalen. Aan de baliemedewerker zou zij hebben aangegeven dat die afstand zou moeten bewaren, aangezien ze in thuisquarantaine was.

De baliemedewerker heeft die informatie terstond met haar meerdere gedeeld, waarna er toen contact is opgenomen met het NCCR die vroeg of de vrouw een polsbandje om had. Beelden hebben uitgewezen dat dit wel het geval was.

Het kantoor is uit voorzorg enkele dagen gesloten om te ontsmetten. Mede uit hoofde van dit voorval is besloten om alle repatrianten in overheidsquarantaine te plaatsen. Vooral uit Nederland moeten een aantal Surinamers worden opgehaald.

In Suriname wordt heel serieus omgesprongen met de COVID-19-situatie. Het land kan zich geen epidemie veroorloven. Daarom wordt dagelijks op de samenleving een beroep gedaan om zich te houden aan de regels die verband houden met de door de overheid ingestelde avondklok, die vandaag de achtste dag ingaat.

President Desi Bouterse had aangegeven dat de avondklok voor twee weken geldig is. Dit betekent dat personen tussen 20.00 uur en 06.00 uur zich niet op straat mogen begeven. Nog steeds houden vele Chinese winkels hun deuren gesloten. In sommige winkels merk je dat ze duidelijk door hun voorraad heen zijn.

Zeker de eerste dagen heeft de politie het bijzonder moeilijk gehad met onder andere jongeren in het zuiden van Paramaribo die de regels van de avondklok aan hun laars lapten. De politie heeft gekozen om de buurten in te trekken en via megafoons de ouders erop te attenderen om hun kinderen binnen te houden.

Culturu.com

8 Reacties

8
Reageer op dit artikel

1000
Rudi

Dat er geld betaald moet worden om opgesloten te worden is niet goed te praten .ook niet achteraf. Als die mevrouw de klokkenluider haar mond niet open had getrokken zou men het geld in eigen zak steken. Niemand wilt contant geld. Gier moest het contant. Er word misbruik gemaakt van deze situatie. Mensen blijf je mond open trekken. Want overal heb he boeven. En wie krijgt de schuld. De president .terwijl de president er misschien niets van weet. Onderling op de werkvloer lopen ze de buit te stelen. Denkende die komt uit Nederland en geeft geld. Ik hoop dat bouterse… Lees verder »

Eros Piazza

Hoe mensen op het idee komen om zoiets door te voeren. Te absurd !!!!

Knettergek !!!!!!!

Delores

Zijn allemaal boeven.als alle buitenlanders wegblijven en niet meer gaan komt het door deze dieven.

Floyd

Omin spang ede

Ingezetene

Op de overheidswebsite staat al weer heel wat anders. Het is niet de social media die ruis veroorzaakt maar de overheid zelf!!

Dotveba

Wordt tijd om het volk te helpen met een voedselpakket.in plaats van dasie dansie.

Ronnievandenhout

Waarom geen automatische afschrijving via een bank. Moderniseren is een pré in Suriname. Iedere keer aan één of ander loket je telefoon het bel tegoed verhogen is ouderwets. Ophouden met mensen onnodig te belasten. Alle gemeenten, rijks en nutsbedrijven? Automatisch afschrijven. Zo ook je mobile. Alle geldstromen, in en uitgave, moeten via betrouwbare banken gaan. Suriname? Doe eens volwassen.

Ronnievandenhout

O ja. Een potje pindakaas kan men beter in Suriname zelf maken. Dan word de arachideolie in zijn geheel gebruikt voor het proces. In Nederland, de rotstinkers, halen ze de arachideolie eruit en doen er b.v. zonnebloemolie in. De smaken van vroeger word altijd verknoeid door de multinationals. Knor, Maggi en b.v. Albert Hein stoppen het voedsel vol bewaar en chemische smaakstoffen.Advertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen