maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(2)

Geld voor deelname penitentiaire ambtenaren aan parade wel vrijgemaakt

lees ook ...

VHP-hoofdbestuur dringt bij president aan op opvoeren commun...

Het hoofdbestuur van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft bij president Chandrikapersad Santokhi aangedrongen op meer communicatie met de samenleving. Dit gebeurde tijdens een voorbereide...

Het geld voor deelname van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aan het defilé en de parade in verband met 46 jaar Srefidensi is wel vrijgemaakt. De regering heeft er alles aan gedaan om de door het korps ingediende begroting van SRD 492.500 goed te keuren. Dit zou sinds vorige week het geval zijn, laat het Onderdirectoraat Financiële Zaken van het Kabinet van de President weten. 

De financiële afdeling van het kabinet is van oordeel dat het KPA geen valide redenen heeft om niet deel te nemen aan het defilé en de parade. De coördinator van het KPA heeft echter een ander reden opgegeven voor het niet deelnemen aan de Srefidensi festiviteiten. Daarom kan het kabinet zich niet terugvinden in de redenen die door het KPA in de media worden aangehaald. Er zou zijn gezegd dat zij vanwege voedsel en schoeisel niet deelnemen aan het defilé en de parade.

Bij het aanbieden van de goedkeuring middels een garantiestelling, heeft de coördinator aangegeven dat niet te zullen accepteren, omdat hij niet over voldoende manschappen beschikt. Hij zou penitentiaire ambtenaren van diverse posten moeten halen om in te zetten voor het defilé en de parade.

Ook voor het muziekkorps, zou er geen manschappen ter beschikking zijn. “Men moet niet de indruk wekken alsof de regering niet heeft gezorgd voor de nodige middelen voor aanschaf van kleding en schoeisel. De middelen waren al klaargezet”, laat de financiële afdeling van het kabinet weten.

Volgens de Presidentiële Werkgroep 46 jaar Srefidensi kan deze actie van het KPA leiden tot het daadwerkelijk terugbrengen van het defilé en de parade naar de in de grondwet genoemde strijdkrachten. De in Suriname uit de kluiten gewassen defilé en parade met aanvullingen van gewapende eenheden, die er in feite niet bij horen, zal qua organisatie minder gecompliceerder verlopen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeld voor deelname penitentiaire ambtenaren aan parade wel vrijgemaakt