donderdag 8 juni 2023
29 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
5
(2)

Gekkenwerk voor 1800 koopkrachtversterking in Su

lees ook ...

Sherwin Fraser beëdigd als gediplomeerd verloskundige bij &#...

Het verloskundige team van 's Lands Hospitaal heeft er een nieuwe aanwinst bij. Broeder Sherwin Fraser, de jongste toevoeging aan de afdeling, heeft met succes de vierjarige opleiding afgerond en werd...

In het kader van het Sociaal Programma, heeft de regering koopkrachtversterking van maandelijks srd 1800 (47 Euro) beloofd vanaf begin april 2023 aan iedere Surinamer die een inkomen minder dan srd 6000 heeft. Vele ouderen hebben niet meer dan Algemene Ouderen Voorziening ((AOV) die 1250 srd = 32 Euro bedraagt.
President Santokhi gaf toe dat koopkrachtversterking uit betalen niet is gelukt, maar beloofde dat de 1800 srd spoedig zal worden uitbetaald.

Armoedegrens
Als armoedegrens wordt het al achterhaalde bedrag van 6000 srd (afgerond 157 Ero) genoemd, bij een koers van 38 srd voor 1 Euro. Deze armoedegrens mag feitelijk gerust onrealistisch worden genoemd en het ergste is het gekkenwerk dat mensen ervaren om aan deze 1800 Surinaamse dollars te komen.
De regering behandeld het volk dat door haar toedoen verarmd is als bedelaars. Dat is te merken aan de chaos, de ontmoediging, de bureaucratie, het amateurisme en de onverschilligheid bij de registratie voor de koopkracht versterking.

Minachting
Deze regering behandelt het volk met minachting, want ze doet alsof mensen met minder dan minimum inkomen helemaal niet kunnen lezen, of uitleg op de radio en t.v. kunnen verstaan. Als je werkelijk iedereen die dat hard nodig heeft die koopkrachtversterking wil geven, dan maak je als regering via de media bekend wat voor papieren iedereen moet indienen en de plaatsen waar men zich moet registreren.
Terwijl elke propaganda stunt uitgebreid bekend wordt gemaakt via alle media, wordt er heel vaag gedaan over het hoe en waar van de 1800 srd koopkrachtversterking. Zodat het een toonbeeld van amateurisme en chaos wordt dat de regering overal van maakt.

Een last voor zeker 20.000 zwakke huishoudens in Paramaribo alleen al. Verder is niet bekend gemaakt of Surinamers in de districten en het bosland ook koopkrachtversterking krijgen en waar die zich moeten registreren.

Chaos
Het enige wat bekend werd gemaakt is dat men zich aan moest melden met de nodige bescheiden bij de afdeling van Sociale Zaken aan de Gemenelandsweg.
In de eerste week van maart al meldden duizenden mensen zich aan en er waren maar enkele ambtenaren die hielpen met invullen van formulieren, het mocht niet zelf gedaan worden. Er waren senioren tussen 60+ en 80+ plussers bij die de hulp hard nodig hebben en vanaf half 7 tot 11 uur in de chaos , zonder beurten of nummers hebben gestaan in zon en regen.
De eerste week was het invulformulier ook niet op de website te vinden. Daarna wel, maar vooral als het om ouder en zwakke huishoudens gaat is internet niet vanzelfsprekend. Of helemaal niet aanwezig. Niettemin is het aantal via internet gestuurde formulieren zeer groot werd van overheidswege gemeld. Met andere woorden overweldigend, zo als we het amateurisme van de regering kennen.

Amateurisme

De registratie was in eerste instantie naast het AOV kantoor Gemenelandsweg en werd uiteraard een chaos omdat er maar twee ambtenaren met de registratie waren belast met een dagelijkse aanloop van 1000 tot 1500 mensen. Het werd een onmogelijke opgave. Het bleef gekkenwerk op alle niveaus.

Er werd besloten de wijkkantoren van Sociale Zaken ook met de registratie te belasten. Als bescheiden worden onder meer de identiteitskaart, water en licht rekening, een uittreksel en een familieboek van de aanvrager gevraagd.
De lijst van wijkkantoren en buurten werd ook niet bekend gemaakt namens de regering in de media. Er is ook geen lijst daarvan bij het AOV kantoor. En er zijn nog mensen die geen stromend water, dus geen waterrekening hebben, er leven ook mensen zonder elektriciteit in de stad, faf’den dati dan?! (Hoe moet het met hun dan?)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGekkenwerk voor 1800 koopkrachtversterking in Su