woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
1
(1)

Gegadigden vinden voor exploitatie Brownsbergplateau

lees ook ...

Ruim 70.000 woningzoekenden in Suriname; 22 hectare grond wo...

De regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi wil de woningnood die al jaren voortduurt oplossen. Er wordt een terrein van 22 hectare vrijgemaakt voor woningbouw, zegt minister Riad...

Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) en Conservation International Suriname (CIS) willen gegadigden oproepen om het Brownsberg plateau te exploiteren. Maandag worden de eerste definitieve stappen gezet om informatie te geven aan mogelijke investeerders. Dit zal middels een webinar gedaan worden. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergunning zullen dan worden gepresenteerd.

Men kijkt uit naar ondernemers, die in eco-toerisme willen investeren. “Behoud van de natuur staat voor ons op de voorgrond en dat moet ook het geval zijn bij de investeerders. De geïnteresseerden moeten een projectplan indienen en op basis van datgene wat erin staat, zal besloten worden wie de toestemming krijgt om tot exploitatie over te gaan”, deelt Cyrus mee.

Bij dit project dat een Public Private People Partnership (PPPP) behelst, zal alleen het plateau van de Brownsberg verhuurd worden aan de ondernemer, om het toeristisch aantrekkelijker zal moeten maken. “Het beheer van het park blijft in handen van Stinasu. Daarnaast zal er strikt gelet worden op naleving van de gemaakte afspraken met de investeerder  vervolgt Cyrus. Het Webinar start om 10 uur ‘s morgens en duurt tot 12 uur op maandag. De inschrijving geschied vooraf.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGegadigden vinden voor exploitatie Brownsbergplateau