maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Gefferie, Brondenstein en Dendoe in Santoboma; Desi Bouterse onvindbaar

lees ook ...

OW-minister benadrukt unieke aanpak van renovatie van staats...

Het ministerie van Openbare Werken (OW), specifiek het directoraat Bouw- en Stedebouwkundige Werken (BSW), is momenteel actief bezig met grootschalige renovatiewerkzaamheden. Minister Riad Nurmohamed ...

Ernst Gefferie, Benny Brondenstein en Stephanus Dendoe hebben zich vandaag bij de Centrale Penitentiaire Inrichting (CPI) te Santoboma in het gezelschap van hun advocaat Irvin Kanhai aangemeld. Het gaat om drie van de vijf veroordeelden in het 8 Decemberstrafproces die veroordeeld zijn tot 15 jaar cel.

Irvin Kanhai, de verdediging van de veroordeelden, gaf aan dat zijn cliënten, die vandaag hun strafuitzetting ondergingen, nog steeds dezelfde revolutionaire geest behouden als op 25 februari 1980, toen zij betrokken waren bij een succesvolle militaire staatsgreep.

Desi Bouterse, voormalig legerleider, heeft zich niet aangemeld. Over medeveroordeelde Iwan Dijksteel is niets bekend. De echtgenote van Bouterse, Ingrid Bouterse-Waldring, verklaarde niet op de hoogte te zijn van de verblijfplaats van haar man. In contrast hiermee merkte medestrijder Ramon Abrahams cryptisch op: “Maakt u zich niet al te druk om de voorzitter, hij is goed waar hij is!”

De nieuwssite Starnieuws heeft vermeld dat Gefferie (81), Brondenstein (68) en Dendoe (68) zullen worden opgenomen in de ziekenboeg van de CPI. Het verzoek van advocaat Irvin Kanhai om alle drie zijn cliënten op deze locatie aan te melden, in plaats van elders, is door het Openbaar Ministerie (OM) goedgekeurd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGefferie, Brondenstein en Dendoe in Santoboma; Desi Bouterse onvindbaar