Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Geestesgestoorde moeder gooit heet water over zesjarig zoontje in Suriname

Geplaatst

op

Politie Suriname Auto

De 40-jarige geestesgestoorde vrouw J.K. heeft haar zesjarig zoontje zodanig verwond dat ziekenhuisopname noodzakelijk was. Een man heeft op zondag 30 augustus het politiebureau te Santodorp aangedaan met zijn neefje. De jongen vertoonde brandwonden aan het lichaam. De oom verklaarde tegenover de politie, dat de moeder van de jongen heet water op hem gegooid had.

De politie zorgde ervoor dat de jongen zo snel mogelijk naar het ziekenhuis werd overgebracht. Uit onderzoek blijkt dat J.K. reeds twee jaren psychiatrische problemen heeft en begeleid wordt door deskundigen van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS).

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is zij in het belang van het onderzoek opgesloten. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van de afdeling Jeugdzaken.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Soepwa
woensdag 2 september 2020 17:48

Gooi weer heet water over haar heen zodat ze voelt wat ze heeft gedaan. Die ziekte in haar kop gaat gelijk weg. Je bent gek maar niet lowAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen