maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Geestelijk leiderschap bidt samen met president voor welzijn van Suriname

lees ook ...

Minister Ramadhin; hark yu eygi dyari fos yu taki fu di f’mi...

Schoenmaker hou je bij je leest, of uit het Surinaams vertaald is de boodschap voor de minister van Volksgezondheid: Amar Ramadhin, hark je eigen tuin voor je praat over de mijne. Over de hele kust...

Op maandag 19 februari begon president Chandrikapersad Santokhi zijn werkweek met een krachtig gebed voor het land en zijn volk, in aanwezigheid van diverse hindoe geestelijken uit zowel Suriname als het buitenland. Tijdens het beleefdheidsbezoek van de geestelijken werd niet alleen gebeden voor het land en zijn inwoners, maar ook voor het staatshoofd zelf.

President Santokhi sprak zijn dank uit voor het grote gezelschap van geestelijken uit verschillende landen, waaronder Suriname, India, Nederland en de Verenigde Staten, die bijeen waren om te bidden. Ramon Jawalapersad, voorzitter van de Stichting Hindoestaanse Immigratie (SHI), meldt dat van 11 tot 18 februari de Maha Rudra Yagya voor de tweede keer in Suriname werd gehouden.

Dit evenement stond in het teken van gebed voor wereldvrede en het behoud van de natuur. Tijdens de yagya namen bijna 17 tot 19 pandits deel aan de mantras, die bijna twee miljoen keer werden gereciteerd. President Santokhi, die op de eerste dag aan een speciale dienst deelnam, benadrukte het belang van dit evenement voor de samenleving, vooral na een zware periode.

Hij merkte op: “We zijn nauwelijks begonnen met bidden en de koers begint al te dalen.” De president benadrukte het belang van gebed als middel om negatieve energie te weren en positieve energie te omarmen, vooral in tijden van uitdagingen. Hij sprak over leiderschap in moeilijke tijden en het belang van Goddelijke begeleiding bij het nemen van besluiten die goed zijn voor het land.

President Santokhi erkende het werk van geestelijken als een bron van rust voor de gemeenschap, vooral tijdens zware herstelperiodes. Hij bedankte alle geestelijken voor hun gebeden en hun toewijding aan de samenleving.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeestelijk leiderschap bidt samen met president voor welzijn van Suriname