woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Geen zorgen over voedsel tijdens de Lockdown

lees ook ...

Suriname op weg naar ideale interculturele samenleving

Een ideale intercultuele samenleving is Suriname nog niet, zo toonde theoloog professor Franklin Jabini aan onlangs aan in zijn lezing in opdracht van het Trooninstituut. In een ideale interculturele ...

In de samenleving is er onzekerheid ontstaan over de voedselvoorziening vanwege de verscherpte covidmaatregelen die vandaag 31 mei zijn ingegaan. De overheid en de leveranciers van producten garanderen de totale samenleving dat er genoeg voedsel beschikbaar zal zijn in de periode van de Total Lockdown.

In verband met de voedselvoorziening zijn  op de maandag, woensdag en vrijdag  de winkels tussen 08.00 tot 16.00 uur open.  Minister Saskia Walden van Economische Zaken,  Ondernemerschap en Technologische Innovatie zei tijdens een zoommeeting met leveranciers dat de Staat deviezen beschikbaar heeft gesteld voor de import van basisgoederen. Daarnaast is er goede afstemming met minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij voor het garanderen van groente, fruit, vlees, melk en andere noodzakelijke producten.

Arun Hindorie, woordvoerder van het Platform Levensmiddelen Ieveranciers Suriname gaf aan, dat er voldoende toestroom is van producten en levensmiddelen.  Er is volgens hem absoluut geen reden om te hamsteren. Met de winkeliers zijn er duidelijke afspraken dat er op de dinsdag, donderdag en zaterdag volop geleverd wordt zodat op de dagen dat de burgers inkopen mogen doen, de schappen goed gevuld zijn.

Kurt van Essen van Fernandes Bakkerij benadrukte dat zijn onderneming vanaf het weekend goede voorbereidingen heeft getroffen en op de zondag 15% meer heeft geleverd voor de maandag dan normaal het geval is. Ook de belangrijke hubs zijn eerder voorzien van brood. Wat het bedrijf wel parten heeft gespeeld is de enorme file op de weg wat voor enige oponthoud heeft gezorgd.

Radjen Ramsoedith van Combemarkt gaf aan dat  voornamelijk de eerste levensmiddelen volop in voorraad zijn en dat de reguliere importen  ook normaal plaatsvinden. Rui Wang zei namens de winkeliers, dat er afspraken zijn gemaakt dat men zich zal houden aan de wettelijk vastgestelde winstmarges.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen zorgen over voedsel tijdens de Lockdown