dinsdag 9 augustus 2022
27.8 C
Paramaribo
15.6 C
Amsterdam
0
(0)

Geen weekend-lockdown, maar twee weken avondklok

lees ook ...

Markoesatraining voor telers van Powakka

De afgelopen week vond er een 2-daagse training over markoesa teelt plaats in het dorp Powakka in het kader van het Minor Fruits project welke onderdeel is van het Agricultural Competitiveness Program...

De besmettingstrend van Covid-19 in ons land geeft weinig reden tot positieve verwachtingen. Wij ervaren nu de community transmission in deze derde golf van de pandemie. Er komt voorlopig geen lockdown. De komende twee weken zal er wel een vervroegde avondklok zijn dagelijks vanaf 18.00u tot 05.00u.

Deze avondklok geldt voor 15 tot en met 28 mei. De autoriteiten zijn van mening dat de maatregelen van de afgelopen drie weken ons hebben behoed voor exponentiële toename van de besmettingen. “Echter, een substantiële daling, die wij wel hebben gezien bij de vorige golven, is uitgebleven. Dit is voor een groot deel toe te schrijven aan de circulatie van de P1 (Manaus-variant), die nu de dominante variant is geworden in Suriname.”

Deze P1 is veel besmettelijker dan de P2, die eerder circuleerde, en leidt vaker tot complicaties die hospitalisaties vereisen van de besmette personen. De ziekenhuiszorg staat nu onder druk. Er is nu constant monitoring nodig met de verschillende stakeholders, om een goede balans te behouden.

Een pakket van 16 maatregelen is vastgesteld voor de periode van 15 tot en met 28 mei. Op de bevolking is een beroep gedaan, om thuis te blijven en slechts voor de noodzakelijke werkzaamheden, en zaken uit huis te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen weekend-lockdown, maar twee weken avondklok