woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Geen vuilophaal in Paramaribo en districten vanwege achterstallige betalingen

lees ook ...

15-jarige Chenequa Blomhof ontvangt gulle donaties voor kuns...

Het geld voor de beenprothese van Chenequa Blomhof, het 15-jarige slachtoffer van een verkeersongeval dat zes maanden geleden haar rechterbeen kostte, is binnen. Blomhof was dringend op zoek naar fina...

Vanaf 1 december zal de dienstverlener van het ministerie van Openbare Werken (OW) geen vuil meer ophalen in zowel Paramaribo als de overige districten vanwege achterstallige betalingen. Het ministerie heeft dit vandaag via haar social media-pagina bekendgemaakt en verzoekt de samenleving vriendelijk om geen vuil op hoeken en bermen te deponeren.

Het ministerie van OW werkt naar eigen zeggen zo snel mogelijk aan een oplossing voor deze situatie. In Suriname wordt vuilophaal grotendeels als een gratis dienstverlening van de overheid beschouwd. Ondanks eerdere besprekingen over het invoeren van betalingen voor vuilophaal sinds het aantreden van minister Riad Nurmohamed op OW, is dit na meer dan 3 jaar nog steeds niet gerealiseerd.

Het ministerie benadrukt dat in veel landen burgers wel betalen voor vuilophaal. In de districten Saramacca (rose) en Para (geel) is er echter wel een betalingssysteem voor vuilophaal ingevoerd door de vorige regering. Hier kunnen burgers specifieke kleurige vuilzakken aanschaffen in winkels.

Een deel van de opbrengst gaat naar het commissariaat ter ondersteuning van vuilophaaldiensten. Dit model heeft echter niet in alle districten succesvol gewerkt. Het ministerie van OW zoekt nu naar passende oplossingen om de vuilophaaldiensten te herstellen en tegelijkertijd een duurzaam betalingssysteem te implementeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen vuilophaal in Paramaribo en districten vanwege achterstallige betalingen