donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
4.5
(2)

Geen vertegenwoordiging Suriname bij Paralympic Games

lees ook ...

Spanningen tussen Brunswijk en Santokhi -Brandstof duurder-9...

- Spanningen tussen regeringspartners VHP en ABOP steeds openlijker - Brandstof vandaag weer duurder. een liter loodvrij kost nu bijna 27 SRD - 95% van de georganiseerde leerkrachten bleven gisteren...

Na zeventien jaar geparticipeerd te hebben, doet Suriname dit jaar niet mee aan ‘s werelds grootste spelen voor sporters met een beperking. Nu zijn de Paralympics Games gaande in Tokio. Chivaro Belfor was genomineerd om mee te doen. Ouders van Belfor hebben echter vanwege de pandemie geen toestemming gegeven om hun zoon te laten deelnemen aan de spelen in Japan.  De organisatie in Suriname respecteert dit.

Atleet Chivaro Belfor is de enige, die op dit moment op olympisch niveau zou kunnen deelnemen aan internationale wedstrijden. Edward Gessel heeft meegedeeld, dat Suriname een wildcard had ontvangen om deel te nemen aan het onderdeel kogelstoten, maar “Wij hebben altijd gezegd om besluiten van sporters en hun ouders te respecteren en hebben dit doorgespeeld aan het organiserend comité,” is toch zijn mening. Er zijn in Suriname weinig mensen met een lichamelijke beperking, die op een hoog niveau sporten.

Verder zegt de ondervoorzitter van het  Nationaal Paralympisch Comité, “Wij moeten nu gaan kijken welke sporters voorbereid kunnen worden om eventueel deel te nemen aan de eerstvolgende spelen in Parijs in 2024.”

Het is nu hopen dat Belfor gemotiveerd blijft om nog drie jaar door te trainen. “Wij hebben genoeg instructies gehad van de internationale organisatie hoe wij in deze periode van Covid moeten omgaan met de sporters”, deelt Gessel mee.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen vertegenwoordiging Suriname bij Paralympic Games