zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Geen verschil tussen lbo en mulo in vernieuwingstraject

lees ook ...

President Santokhi installeert technische commissie wijzigin...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een technische commissie geïnstalleerd om te werken aan het samenstellen van een ontwerpwet voor de goedkeuring van een gewijzigde kiesregeling. De commissie h...

Er is in het vernieuwingstraject geen verschil tussen het lager beroepsonderwijs (lbo) en meer uitgebreid lager onderwijs (mulo). Deze twee onderwijsniveaus worden een en vallen onder het voortgezet onderwijs. Het is de leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) opgevallen, dat bij de inschrijvingen voor het negende leerjaar er een enorme toeloop was naar de muloscholen.

Dit is nergens voor nodig, omdat in het vernieuwingstraject alle leerlingen samen zullen zitten. In het tiende leerjaar kunnen kinderen beslissen welke richting zij opgaan. Zij kunnen een keuze maken tussen de beroepen of academische hoofdweg.

Onlangs zijn de inschrijvingen voor het negende leerjaar door de departementsleiding stopgezet vanwege de enorme stijging van het aantal Covid-19-besmettingen. Besloten is dat de inschrijvingen worden hervat. Er zal een andere werkwijze worden toegepast. Ouders/verzorgers die hun kinderen nog niet hebben ingeschreven voor het negende leerjaar kunnen dit doen op 16 en 17 september.

De inschrijvingen zullen echter om de enorme drukte te voorkomen in twee delen wordt opgesplitst. Op 16 september is het de beurt aan kinderen met de letters A tot en met M, terwijl op 17 september de letters N tot en met Z zich zullen mogen aanmelden.

Ouders/verzorgers met kinderen die nog niet geregistreerd zijn moeten dit doen op de dichtstbijzijnde voj-school in hun buurt. De registratie op deze twee dagen is mogelijk tussen 08.00 en 12.00 uur. In de eerste week van oktober kunnen de plaatsingsbriefjes op een nader te bepalen locatie worden opgehaald.

Onderwijsminister Marie Levens zegt dat alle kinderen worden ingeschreven. “Geen enkel kind mag gediscrimineerd worden op basis van zijn of haar achtergrond,” zegt de bewindsvrouw.

In het nieuwe schooljaar zal het systeem van het werken met kleine klassen worden gehandhaafd. Deze werkwijze moet gehanteerd worden om Covid-besmettingen op scholen tot een minimum te beperken. Het gevolg van deze werkwijze is dat leerlingen niet elke dag naar school kunnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen verschil tussen lbo en mulo in vernieuwingstraject