zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

Geen verplichte coranaprik meer bij reizen naar VS

lees ook ...

Suriname ziet grote sprong in padieproductie: 30.000 hectare...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, heeft een opmerkelijke toename in padie-inzaai aangekondigd. Volgens hem is er dit seizoen een recordhoeveelheid van 30.000 hectare padie...

Op 12 mei heeft de Amerikaanse regering de noodsituatie in verband met covid-19 opgeheven. Wie naar de VS reist hoeft niet meer volledig gevaccineerd te zijn tegen het virus. Waarschijnlijk zullen nu meer mensen reizen naar dat land. Toch maakt de economische situatie in Suriname dat er minder reizen worden geboekt. Wel zijn de visum en gele koorts vaccinatie verplichtingen nog van kracht.

De weerstand die er ontstond over de regel aan het begin was minder geworden volgens Cindy Uden, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra).

Een probleem ontstond met de cruiseschepen, die de vaccinatie eerder hadden afgeschaft, maar toch verplichtten, wanneer de cruise vertrok vanuit de USA, waardoor er voor deze groep een drempel was.

De reisagenten stonden voor een uitdaging als het ging om de procedure voor de aanvraag van een visum bij de Amerikaanse ambassade in ons land. “Maar de agenda is nu weer opengesteld en het gaat vlot met de aanvragen en ook de drop-off-mogelijkheden voor wie al eerder voor een visum in aanmerking was gekomen.”

“De verkopen gaan wel, maar omdat de vliegtarieven ook omhoog zijn gegaan merk je steeds meer dat reizen alleen voor een kleine groep mogelijk wordt”, aldus de Asra-voorzitter. Reizen in de regio wordt drukker omdat de tarieven nu aantrekkelijker worden.

Mensen reizen wel naar de landen waarvoor een visum vereist is, zoals Nederland en Amerika, maar het aantal is volgens Uden minder geworden.

Reizigers blijven hopen dat de betaling voor hun reis in SRD kan geschieden maar dat is helaas niet mogelijk.  De beschikking ‘Deviezen’, eist dat kosten voor het reizen in valuta moeten worden betaald. Dit maakt reizen een luxe, die niet voor eenieder is weggelegd.

American Airlines (AA) vliegt niet meer op Suriname.  De bezetting van de vluchten was niet wat men verwachtte. Dit heeft bestemmingsmogelijkheden beperkt voor Surinaamse reizigers. De drie andere maatschappijen (SLM, Copa Airlines en Caribbean Airlines) die naar de Verenigde Staten vliegen, doen dat niet rechtstreeks. De aansluiting is nu dus moeilijker geworden, omdat men met twee vliegmaatschappijen nu moet werken om het vliegschema op elkaar af te stemmen.

Bron foto: Metro Nieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen verplichte coranaprik meer bij reizen naar VS