woensdag 28 september 2022
26.1 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Geen verhoging regeringstoppers en assembleeleden in Suriname

lees ook ...

Waterkant krijgt pakslaag van lezers om Fakenieuws

De nieuws site Waterkant heeft 'pakslaag' gekregen van de lezers op FB voor het uitgebreid wijden van een artikel, aan het beschuldigen van Culturu.com van het verspreiden van fake nieuws. Waterkant m...

Regeringstoppers zoals president, vicepresident, ministers en adviseurs, en assembleeleden krijgen geen verhoging. Dit heeft president Chandrikapersad Santokhi benadrukt in zijn toespraak tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in het parlement. Hij heeft in verband met het uit te voeren sociaal pakket van de regering aangegeven van welke groepen de salarissen zullen worden verhoogd.

Het uitgangspunt is dat vooral de klein verdieners een relatief grotere verhoging krijgen, terwijl aan de grootverdieners een kleinere verhoging wordt toegekend. De ambtenaren, het personeel van ziekenhuizen en zorginstellingen krijgen een toelage als verhoging. Voor de ambtenaren gaat de verhoging deze maand in, voor de ziekenhuizen en zorginstellingen is dat in juli, zei de president.

Personen die meer dan SRD 12.600 verdienen, krijgen geen verhoging. Hij zei verder dat ook gepensioneerde ambtenaren een aanvullende toelage ontvangen, terwijl de onderstanden ook worden verhoogd. Daarnaast is besloten om deze maand reeds het sociaal vangnet te verstrekken door aanpassing van de sociale voorzieningen.

De algemene oudedagsvoorziening (AOV), de financiële bijstand voor mensen met een beperking, de financiële bijstand voor zwakke huishoudens en de algemene kinderbijslag (AKB) zullen volgens Santokhi naar boven worden bijgesteld. Verder wordt er een algemene subjectsubsidiepot van SRD 12 miljoen per jaar ter beschikking gesteld voor de sociaal zwakkeren.

Het staatshoofd benadrukte dat deze verhogingen worden gefinancierd uit de begroting. De regering heeft door effectievere inning van belasting hogere inkomsten uit onder meer de hout- en goudsector en uit de exporten. De heffingskorting blijft voor de ondernemers gehandhaafd. In de toekomst zullen ook de belastingschijven worden bekeken. Deze schijven zullen in samenhang met de invoering van de BTW worden herzien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen verhoging regeringstoppers en assembleeleden in Suriname