zaterdag 12 juni 2021
25.5 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Geen verhoging prijzen kookgas

lees ook ...

Geen traditionele herdenking vliegramp

Het is vandaag 32 jaar geleden, dat Suriname werd geconfronteerd met een vreselijke vliegramp te zanderij.  De stichting Mondiaal Kleurrijk Voetbal wilde dit jaar de vicepresident Ronny Brunswijk en D...

De prijzen van gascilinders gaan niet omhoog. Deze garantie gaf minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) gisteren op een regeringspersconferentie. De afgelopen dagen waren velen op zoek naar gascilinders. Vele plekken verkochten ook niet. Vermoedt wordt dat zij niet verkochten, omdat zij ervan uitgingen dat ook deze prijzen aangepast zouden worden. De toeloop naar de winkels werd steeds groter, meer nog vanwege de Covid-maatregelen.

Minister Abiamofo benadrukt dat er geen schaarste is en volop gas in voorraad is. Over de gasprijzen worden er nog verschillende exercities gepleegd, want gas wordt flink gesubsidieerd. Als de prijs van gas zou worden vrijgelaten zouden burgers minimaal het viervoudige betalen. Abiamofo legt uit dat er nog voorstellen aan de regering gedaan moeten worden over de gasprijzen voordat een besluit kan worden genomen. De prijs zal uiteindelijk door het ministerie van Economische Zaken worden vastgesteld.

Voor het hervullen van een gascilinder van 20lbs betaalt de klant in Paramaribo nog steeds SRD 35,75, voor een 28 lbs gasfles is dit SRD 48,50 en voor een 100 lbs is dat SRD 186. In de overige districten kunnen de prijzen wegens logistieke redenen met enkele SRD’s verschillen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen verhoging prijzen kookgas