Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Geen verhoging gasprijs in Suriname vanwege subsidie

Geplaatst

op

Gascilinders

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen weerspreekt geruchten als zou er sprake zijn van een opkomende verhoging van de prijzen voor gascilinders. Op een persconferentie heeft hij de informatie die de samenleving is ingestuurd naar het rijk der fabelen verwezen. De verhoging zou het gevolg zijn van de maatregelen die door de regering zijn getroffen.

Volgens de minister betaalt de overheid SRD 90 miljoen aan subsidie, waardoor consumenten veel minder betalen voor gas. Althans dit was vorig jaar het bedrag dat aan Ogane werd gesubsidieerd. De NH-topman zegt dat de regering zeker met de sociale partners en samenleving zou communiceren bij een eventuele verhoging. Bovendien zou het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische innovatie toestemming voor een prijsaanpassing moeten geven.

Voor een 20 lbs gascilinder betaalt de consument SRD 35,75, 28 lbs SRD 48,50 en 100 lbs SRD 186. Deze prijzen gelden voor Paramaribo.

Culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen